Gazdaság

Nagyot kaszált tavaly a MÁV

mav(210x140).jpg (máv, )
mav(210x140).jpg (máv, )

A nemzetközi jegyek eladásából ugrott meg a legjobban a bevétel, összességében jót tett, hogy sokkal kevesebben bliccelnek.

A MÁV-Start Zrt. bevételei több mint 1,6 milliárd forinttal nőttek 2014-ben a nemzetközi és a belföldi menetjegy-, illetve bérleteladásokból az előző évhez képest – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

A belföldi menetdíjbevételek másfél százalékkal, 540 millió forinttal, míg a nemzetközi menetjegyek eladásából származó bevételek csaknem 13 százalékkal, 1,1 milliárd forinttal haladták meg a 2013-as teljesítményt.

A közlemény szerint a belföldi bevétel emelkedését részben a menetjegyet váltó, fizető utasszám növekedése okozta. Tavaly közel 108,2 millióan váltottak jegyet vagy bérletet a vonatokra.

A dolgozói bérletek eladásából származó bevétel 2013-hoz képest csaknem 4 százalékkal nőtt, a tanulóbérletek pedig 2,5 százalékkal nagyobb bevételt eredményeztek az előző évhez képest.

Tavaly több mint 2,5 millióan választották a MÁV-Start-ot külföldi utazásukhoz. Ausztria és Németország felé továbbra is dinamikusan, 14,5, illetve 9,3 százalékkal nő a menetjegyekből származó bevétel. Jelentősen, 20 százalék felett emelkedett a horvátországi utasforgalom is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik