Gazdaság

Felveszik a kesztyűt a magánnyugdíjpénztárak

nyugdíj (nyugdíj, )
nyugdíj (nyugdíj, )

Az új törvény megszüntetné azt a pénztárat, amelynél a tagdíjfizetők aránya 2015-ben legalább két hónapon keresztül nem éri el a 70%-ot. A pénztárak jelezték, továbbra is várják a tagdíjakat.

Elfogadta az Országgyűlés a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslatot, amelynek értelmében megszüntethető lesz az a pénztár, amelynél a tagdíjfizetők aránya 2015. szeptember 30-a előtti hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül nem éri el a 70%-ot.

A pénztárak közleményeikben jelezték, nem kívánnak felhagyni a működéssel, éppen ezért rendszeres tagdíjfizetésre szólítják fel a tagjaikat – írta a Portfolio.

A magyar piacon jelenleg négy magánnyugdíjpénztár működik még (Horizont, Szövetség, MKB és a Budapest). Kettő – az MKB és a Budapest – már állami tulajdonban van. A rendszeres tagdíjfizetésre minden pénztár felszólította tagjait

Amit fontos tudni, hogy a befizetett tagdíjakból a pénztárak 2015-től 2,5%-ot különíthetnek el működési költségekre, a fennmaradó összeg pedig a tagok egyéni számláján kerül jóváírásra. Az adományokat azonban teljes egészében felhasználhatják működéseikre a pénztárak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik