Gazdaság

Titokzatos cég tartozik 8,2 milliárddal az államnak

A lakatlan apátfalvi házba bejegyzett vállalat nevét az utcabeliek még soha nem hallották, és két éve látták itthon utoljára a házigazdát, aki régen a vámhivatal egyik vezető munkatársa volt.

8 milliárd 262 millió forinttal tartozik a magyar államnak a Meat-eximp Kft. Ebből hárommilliárd az adóhiány, a többi ennek a jogkövetkezménye, bírság – írja a Délmagyar a feketelista.hu adataira hivatkozva. A cégközlemény szerint Apátfalván, a Templom utca 96. alatt működik. A lap elment megnézni a lakatlan házat, melynek gazdáját utoljára két éve látták a környéken.

A férfi jogász, a régi vámhivatal – még a VPOP – tisztje volt, dolgozott Nagylakon, Röszkén, majd egy időben a regionális parancsnokság vezetésében. Már vagy tizenöt éve nincs a testületnél, a szomszédok nem tudják, hogy most mivel foglalkozik. Azt beszélik, hogy a feleségét Romániában öt évvel ezelőtt börtönbüntetésre ítélték, kábítószer-csempészet miatt.

A Meat-eximp Kft.-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cégbíróság jegyezte be 2011. november 16-án, a képviseletre jogosult személy viszont a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen lakik, az Alkotmány utcában. Neve nem egyezik meg az apátfalvi házigazdáéval. A kft. a feketelista.hu szerint felszámolás alatt áll, hivatalosan 2014. november 21-étől. Azt a felszámoló cégnél nem tudták megmondani, mi köze lehet a cégnek az apátfalvi házhoz, azon túl, hogy papíron ott működik.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik