Gazdaság

A vendéglátósok megdöbbentek a cafeteria megvágásán

Levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet.

Az adóemelés

A Varga Mihálynak eljuttatott levélben az érdekképviselet azt írja: megdöbbenéssel olvasták a jövö évi költségvetés tervezetében, hogy megemelnék a cafeteriát terhelő járulékot. A szakszervezet szerint ez az intézkedés az ágazat háromezer munkavállalóját duplán sújtaná, ugyanis a hazai szállodákban tapasztalt vendégforgalom-növekedéssel még csak most érték el a 2007-es szintet, de anélkül, hogy az árakban érvényesülhetett volna az utóbbi hét év költségnövekedése és inflációja.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A szakszervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a magasabb adóterhek miatt a vendéglátásban is kevesebb Erzsébet-utalványt használnak fel, ugyanis a cafeteria költségeibe a munkáltatók az adóterhelést is beszámítják – idézte a levelet keddi számában a Magyar Hírlap.

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn azt mondta: a kormány azt tartja legfontosabbnak, hogy a munkáltatók készpénzben adják oda a megszerzett jövedelmet a dolgozóknak. Az embereknek nem utalványokat, jegyeket kell adni, egy tisztességes országban tisztességesen ledolgozott munkaidő után készpénzt adnak az embereknek – fejtette ki Varga. Ugyanakkor azt mondta, hogy a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt ez nem érinti, hiszen céljuk, hogy élénküljön a belföldi turizmus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik