Gazdaság

Állami tulajdonba kerül a Raiffeisen és az Erste?

Raiffeisen Bank (Raiffeisen Bank)
Raiffeisen Bank (Raiffeisen Bank)

A Raiffeisen magyar leányvállalata vételi ajánlatot kapott az egyik állami résztulajdonban lévő pénzintézettől.

Matolcsy György nemrégiben arról beszélt, hogy négy nagybank vonulhat ki Magyarországról, amit ő személy szerint nem sirat. Varga Mihály pedig pénteki sajtótájékoztatón már arról tett említést, hogy egy-két banknál reális lehet annak mérlegelése, hogy kivonuljanak-e az országból.

Két osztrák bank is kiszállna?

A Raiffeisentől már korábban szivárogtak ki olyan hírek, hogy több helyről is kaptak vételi ajánlatot, illetve, hogy kivonulnának az országból. A Magyar Hírlap most úgy tudja, hogy az állami résztulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Bankkal folytatnak komoly tárgyalásokat a magyar leánycég eladásáról. A lap meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva azt is közölte, hogy az Erste is az államnak adhatja el magyarországi fiókhálózatát.

Arra is emlékeztetettek, hogy a magyar állam tavaly szerzett 49 százalékos részesedést a Széchenyi Kereskedelmi Bankban. A másik részvényes pedig az a T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt., amely Töröcskei Istvánhoz, az Államadósság-kezelő Központ vezetőjéhez volt köthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik