Gazdaság

Régi-új légitársaság jön Ferihegyre

repülő, airbus (repülőgép, )
repülő, airbus (repülőgép, )

Ismét közlekednek majd a Vueling spanyol légitársaság gépei Barcelona és Budapest között jövő nyáron - tájékoztatta a Budapest Airport (BA) kedden az MTI-t.

A repteret üzemeltető társaság közleménye szerint a Vueling heti három járattal tér vissza 2014-ben a magyar piacra. A spanyol légitársaság 180 személyes Airbus A320 típusú repülőgépei szerdán, pénteken és szombaton érkeznek majd a katalán fővárosból.

Fotó: AFP/Josep Lago

A társaság egyelőre a júniustól szeptemberig tartó nyári szezon idejére jelentette be a járat üzemelését, ezt azonban várhatóan meghosszabbítják, ha a járat sikeres lesz. A Vueling gépei 2011-ben közlekedtek legutóbb Budapestre.

A Vueling az Iberia és a British Airways légitársaságot is tulajdonló International Airlines Group (IAG) tagja. A diszkont modellhez hasonlóan működik, de a hagyományos légitársaságoknál megszokott szolgáltatásokat is kínál. A repülőgépein található business osztály mellett a Vueling abban is kiemelkedik, hogy az utasok átszállási lehetőséget is választhatnak a légitársaság járathálózatán, ennek köszönhetően utasainak csaknem fele üzleti utazó – közölte a BA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik