Gazdaság

Három vezérigazgatót cserél le a MÁV

Az állami vasúttársaságnál új ember kerül a személyszállítási, a teherszállítási és a gépészeti üzletág vezérigazgatói székébe is.

Távozik posztjáról a MÁV-Start, a MÁV-Trakció és a MÁV-Gépészet vezérigazgatója – ismertette Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgató döntését a MÁV Zrt. közleményben. A MÁV tájékoztatása szerint Szarvas Ferenc elismerve a jelenlegi vezérigazgatóinak teljesítményét, új megbízásokat ajánlott fel számukra.

A felajánlott feladatkört Monszpart Zsolt, a MÁV-Start vezérigazgatója nem fogadta el. Márkus Imre, a MÁV-Trakció jelenlegi vezérigazgatója várhatóan Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatói kabinetjének tanácsadójaként, Zaránd György, a MÁV-Gépészet vezérigazgatója pedig a tárgyalások eredményétől függően a MÁV-Start Zrt.-ben folytatja majd szakmai pályafutását.

November 7-től Kővári Zsolt lesz a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, ugyanettől az időponttól Rácz Imre látja el a MÁV-Trakció vezérigazgatói teendőit, december elsejétől pedig Csépke András tölti be a MÁV-Gépészet vezérigazgatói posztját.

A közlemény szerint Kővári Zsolt feladata a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójaként a személyszállítási értéklánc folyamatainak racionalizálásával az elnök-vezérigazgató célja, hogy évente legalább 3 milliárd forint megtakarítása legyen elérhető – áll a közleményben. 

Az elnök-vezérigazgató döntése nyomán Koncz Zoltán, a MÁV Zrt. Beruházási és Szolgáltató Egység jelenlegi igazgatója, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyetteseként dolgozik tovább 2011. november 7-től. Fő feladata a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág működési folyamatainak már megkezdett optimalizálása, egyúttal a szükséges szervezeti változtatásra korábban indított projektek vezetése, tekintettel a tervezett közösségi közlekedési holding és a független pályavasút várható feladataira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik