Gazdaság

Megszűnhetnek a fantomcégek

admin
admin

2006. 07. 05. 09:10

A minisztériumi elképzelések szerint névlegessé válna, a kft. általános törzstőkeminimuma a mai hárommillióról ezer forintra csökkenne. Nőnének viszont a vezető tisztségviselővel szemben támasztott gondossági követelmények: kötelező lesz az úgynevezett fizetőképességi nyilatkozat. Az ügyvezető nem osztogathat nagyvonalúan, következmények nélkül. Minden tagi kifizetéskor nyilatkoznia kell, hogy intézkedése megfelel a számviteli törvénynek, és nem fenyegeti a cég likviditását.

Ha a vállalkozás csődbe jut, úgy vélelmezni kell, hogy a vezető tisztségviselő rosszhiszeműen járt el. Ez előtt kötelessége összehívni a taggyűlést, valamint egy fizetőképes nyilatkozat megtétele is szükséges. Ez a metódus jóval hatékonyabb a jelenleg nálunk érvényben lévő rendszernél, olvasható a Világgazdaságban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Austria's Foreign Minister and leader of Austria's centre-right People's Party (OeVP) Sebastian Kurz waves to supporters during the party's election event following the general elections in Vienna, Austria, on October 15, 2017.  / AFP PHOTO / APA / ROBERT JAEGER / Austria OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.