Gazdaság

A kiscégek az e-mail-mobilitásra esküsznek

admin
admin

2006. 03. 28. 11:08

A praktikus szolgáltatások a legfontosabbak

„A régió mobilszolgáltatói nemrég jelentek meg kis-, és középvállalatoknak szánt mobil irodai megoldásaikkal, amelyek gyors ütemben terjednek az ügyfelek körében. Hiába keltenek a cégek akkora hírverést a videokonferencia-szolgáltatások és a mobil fizetés körül, a mobil felhasználók között mindig is a praktikus mindennapi eszközök iránt volt és lesz a legnagyobb kereslet” – mutat rá Mohsen Malaki, az IDC CEMA telekommunikációs és tanácsadási tevékenységért felelős vezető programmenedzsere.

A kicsik e-mailben mobilabbak

Míg az átlagos kisvállalatoknál több a mobil eszköz és előfizetés a dolgozók körében, a nagyobb cégek több alkalmazottjuk számára teremtették már meg az e-mail távoli elérésének lehetőségét. Ezek a nagyvállalatok – vertikumtól függően – vagy jelenleg próbálják a dolgozók még szélesebb körére kiterjeszteni a mobil e-mailt, vagy más céges alkalmazások, pl. a CRM és az ERP mobilizálására készülnek. A kisebb szervezetek ezzel szemben az e-mail mobilizálására összpontosítanak.

Mindennek fontos stratégiai vonatkozásai vannak a termékfejlesztésre, valamint a távközlési cégek és a mobil köztesszoftver- illetve eszközszállítók értékesítési stratégiájára nézve. Az egy kaptafára készült megoldások nem felelnek meg minden méretszegmens igényeinek. Az átlagos kkv-t többnyire kielégítik az előcsomagolt mobil megoldások például a mobil e-mail-hozzáférés terén.

Nálunk a legtöbb a céges mobiltelefon

Ami a felmérés Magyarországra vonatkozó legfontosabb megállapításait illeti, hazánkban a legmagasabb a vállalati finanszírozású hagyományos mobiltelefonok aránya. A különféle mobilkommunikációs szolgáltatások (elsősorban a hanghívás, WLAN hotspots és EDGE/3G) használata azonban relatíve alacsony a magyar cégeknél a kelet-közép-európai régió többi országához képest. Ezzel szemben a hazai cégvezetők, menedzserek körében a legnagyobb a mobil e-mail és egyéb, nem e-mail típusú vállalati mobil alkalmazások népszerűsége régionális összehasonlításban. Ezen felül nálunk a legmagasabb a szoftverszállítók iránti bizalom, mint nem e-mail jellegű vállalati alkalmazások mobilizálásához preferált partner.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.