Gazdaság

A kkv-k húzhatják a biztosítási piacot

Két számjegyű növekedést valószínűsít a kis- és középvállalatok (kkv) által kötött biztosítások piacán a hazai biztosítók nagyobbik része. A biztosítók jellemzően a 50 és 250 millió forint közötti biztosítandó vagyonú kis- és középvállakozásokat számítják. A legnagyobb érdeklődés a klasszikus elemikár-biztosításokra (tűz, víz, vihar) és a különböző felelősségbiztosításokra mutatkozik, ám feljövőben vannak a személybiztosítások is.

A mikrovállalatok által kötött egyszerű lakás- és családi biztosításokból és a cégek által preferált csoportos életbiztosításokból befolyó díjtételeket 15 milliárd forintra teszi Bartók János, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

A Mabisz-adatokban szereplő 133 ezer kkv-vagyonbiztosítás évente húsz százalékkal is növekedhet, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni a biztosítási piac jelenleg csupán 10 százalékát kitevő szegmensét. A biztosítók egyre nagyobb pontenciált látnak a kkv-szegmensben, sokan közülük kiemelten, külön értékesítői csoportot alkalmaznak meghódításukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik