Gazdaság

A kkv-k húzhatják a biztosítási piacot

admin
admin

2006. 03. 24. 09:54

Két számjegyű növekedést valószínűsít a kis- és középvállalatok (kkv) által kötött biztosítások piacán a hazai biztosítók nagyobbik része. A biztosítók jellemzően a 50 és 250 millió forint közötti biztosítandó vagyonú kis- és középvállakozásokat számítják. A legnagyobb érdeklődés a klasszikus elemikár-biztosításokra (tűz, víz, vihar) és a különböző felelősségbiztosításokra mutatkozik, ám feljövőben vannak a személybiztosítások is.

A mikrovállalatok által kötött egyszerű lakás- és családi biztosításokból és a cégek által preferált csoportos életbiztosításokból befolyó díjtételeket 15 milliárd forintra teszi Bartók János, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

A Mabisz-adatokban szereplő 133 ezer kkv-vagyonbiztosítás évente húsz százalékkal is növekedhet, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni a biztosítási piac jelenleg csupán 10 százalékát kitevő szegmensét. A biztosítók egyre nagyobb pontenciált látnak a kkv-szegmensben, sokan közülük kiemelten, külön értékesítői csoportot alkalmaznak meghódításukra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.