Gazdaság

Fél év alatt építik fel az új csarnokot a Népstadionban

Az új csarnokot a Syma+ Kft a Művészetek Palotáját is jegyző Arcadommal építteti. A világversenyek lebonyolítására alkalmas komlexumalapkőletétele pénteken lesz, míg az átadást jövő tavaszra tervezik.

A hárommilliárdos komplexumot építtető svájci tulajdonú Syma+ Kft. ügyvezető igazgatója, Szántó András az MTI-nek elmondta: a Papp László Sportaréna tőszomszédságában épülő csarnok építésére a Westend, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája épületének kivitelezőjét, az Arcadom nyerte el a pályázatot.

A Syma a beruházás 20 százalékát saját tőkéből állja, 80 százalékát pedig 15 évre szóló hitelből fedezi, állami támogatást nem vesznek igénybe. A tervek szerint a három épületből álló, 30 000 négyzetméter területű, 15 000 négyzetméter hasznos területtel rendelkező komplexumot 2006 májusában adják át.

A csarnok terveik szerint valamennyi terem- és atlétikai sportág minden világversenyének lebonyolítására alkalmas lesz. Mobil jégpálya és uszoda telepítésével a lehetőségek tovább bővíthetők.

A tender értelmében a Syma+ Kft. 30 évig bérli a területet. A bérleti idő letelte után a terület és a csarnok tulajdonjoga 1 euró ellenében átszáll a magyar államra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik