Gazdaság

Sportközpont, uszoda és lakások a Kinizsi laktanya helyén

Budapest XI. kerületében, a 14 éve használaton kívüli Kinizsi laktanya területén új nagyberuházás indult. A Sasad-liget elnevezésű fejlesztés során sportközpont, uszoda és több száz lakás készül el.

A volt laktanya helyének beépítésére a Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Kincstári Vagyonkezelő írt ki pályázatot, amelynek eredményeként a Biggeorge’s – NV Rt. vehette meg az ingatlant nettó 5 milliárd forintért.

A több, mint 12,6 hektáros területen, 1991 óta használaton kívüli Kinizsi laktanya Újbudán (a XI. kerületben), a Sasadi út mellett, a Sas-hegy lábánál található. A fejlesztő tervei szerint az itt megépülő lakások a hazai piacon megszokottnál jobban felszereltek lesznek, a parkban várhatóan uszodával felszerelt sportközpont és egyéb közösségi létesítmények is helyet kapnak, míg az autókat a felszín helyett mélygarázsokban lehet majd elhelyezni. A lakások értékét várhatóan növeli, hogy négy év múlva a 4-es metró új végállomásától, az Etele tértől az ingatlan pár perces sétával elérhető lesz.

A projekt első, mintegy 200 lakásos ütemével 2007 év folyamán szeretnének elkészülni. Az értékesítéssel az Otthon Centrumot bízták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik