Gazdaság

Nőtt az új autók értékesítése Németországban

Augusztusban a forgalomba állított autók száma 11 százalékkal 245 ezerre emelkedett az egy évvel korábbiról - írja a Verband der Automobilindustrie (VDA) német autóipari szövetség. Januártól augusztusig a forgalomba állítások száma 3,2 százalékkal 2,2 millióra nőtt.

Az idén az augusztusi volt a legnagyobb ütemű növekedés. Mind a belföldi, mind az export forgalom bővült ebben a hónapban. Az ötödik hónapja tartó javulás miatt a VDA biztosan teljesíthetőnek tartja az éves 3,3 milliós értékesítési előirányzatot.

A kereslet főként az kis fogyasztású és alacsony károsanyag kibocsátású dízel járműveket részesíti előnyben. A dízel járművek aránya két viszonylag gyenge hónap után ismét elérte a 40 százalékot. A koromszűrővel szerelt dízel járműveken belül 80 százalékos volt a német márkák aránya.

Az eladások növekedése részben az új modellek nagy számának is tulajdonítható. Ebből a szempontból újabb lökésre lehet számítani a hamarosan megrendezésre kerülő frankfurti autószalontól is. Az újonnan üzembe helyezett autóknak több mint a felét tették ki a nemrégiben piacra került modellek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik