Gazdaság

Gazdát cserél a Café Reklám

A Wallis csoport eladta a marketingkommunikációval foglalkozó Café Reklám 85 százalékos üzletrészét a HO-ME 2000 Kft.-nek - közölte a Wallis.

A HO-ME 2000 Kft. Nagy György tulajdona, aki a Wallis korábbi vezérigazgatója és résztulajdonosa volt. A fennmaradó 15 százalékot továbbra is a Café jelenlegi menedzsmentje birtokolja.

Gábor Iván, a legnagyobb magyar tulajdonú reklámügynökségek között számon tartott Café Reklám ügyvezetője az MTI kérdésére nem közölte az üzletrész vételárát. Elmondta ugyanakkor, hogy a cég leányvállalataival együtt tavaly 3 milliárd forintos árbevételt ért el, 600 millió forinttal többet a megelőző évinél. Az idén a cégcsoport 10-15 százalékos forgalombővülést tervez – tette hozzá az ügyvezető.

A Café Reklám résztulajdonában lévő leányvállalatok közé a pr-területtel foglalkozó Café PR, a kapcsolati marketing szakértő Café Contact, a médiatervező, -vásárló Café Média, a grafikai tervezéssel foglalkozó Café Design, a filmgyártó Café Film, a rendezvényszervező Café Melange és a webfejlesztő Café Interactive tartozik.

A csoport legnagyobb ügyfelei között található az OTP Bank, a BMW Magyarország, a Vodafone, a Reál Élelmiszer, az Invitel, a Danubius Rádió, a Photo hall és a Metro hírújság – olvasható a közleményben.

A Café Reklám neve az elmúlt években a médiában többször is szerepelt annak kapcsán, hogy a cég az Oktatási Minisztériumtól (OM) megbízásokat kapott. Több médium is hírt adott arról, hogy az MDF 2003 júniusban “közbeszerzési botrányt” gyanítva felszólította Magyar Bálint oktatási minisztert, hogy vizsgáltassa ki a Café Reklám Kft. által elnyert kommunikációs tendert.

A Café Reklám az OM pályázatain kívül más állami közbeszerzésen is nyert már. A cég bonyolította le egyebek között tavaly az október 23-i nemzeti ünnep központi állami rendezvényeit 225 millió forint értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik