Gazdaság

Kiváló BorsodChem-jelentéssel indult a szezon

admin
admin

2005. 04. 29. 07:50

A várakozásokat meghaladó, 60 százalékos negyedéves profitnövekedésről számolt be üzemi szinten a tőzsdei társaságok közül elsőként a BorsodChem Csoport. A társaság 45 forintos osztalékot fizet.

A hagyományokkal ellentétben a 2005. első negyedéves gyorsjelentési időszakot nem a Richter Gedeon Rt., hanem a BorsodChem indította. Ráadásul az elemzői várakozásokat meghaladó, kiváló eredménnyel.

Rekord szintű üzemi profit

A BorsodChem Csoport 18,9 százalékkal bővülő, 41,9 milliárd forintos árbevétel mellett rekord szintű, közel 5,7 milliárdos összegű üzemi eredményt ért el az idei első negyedévben. A csoport nettó nyeresége 5,1 milliárd forint. Mindkét profitadat Ez az jelentősen meghaladta az elemzői várakozásokat.

Az árbevétel növekedést a tavaly végrehajtott kapacitásbővítés, a termékek kedvező kereslet-kínálati helyzete, az ebből fakadó fedezetjavulás, valamint a stabil vevőkapcsolatokra épülő értékesítési politika alapozta meg. A kiugróan jó üzemi eredmény 60 százalékos növekedési üteméhez hasonlót túlzott optimizmus lenne az év hátralévő részére feltételezni – áll a BÉT honlapján megjelent gyorsjelentésben.

A vegyipari táraság nem konszolidált nettó profitja elérte az 5,14 milliárd forintot, ami a bázis korrigálása miatt 11,9 százalékkal kevesebb, mint a múlt év első negyedévében volt.

Osztalékról döntött a közgyűlés


A BorsodChem Rt. pénteki éves rendes közgyűlésén a társaság tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a részvényesek a 202 forint névértékű papírokra egyenként 45 forint osztalékot kapnak a cég tavalyi eredményének terhére. Az osztalékot június 8-tól fizetik ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.