Gazdaság

Negyven év után lemondott az AIG elnöke

Vizsgálatot kezdett a cég ellen az amerikai biztosításfelügyelet, ezután jelentette be nyugdíjba vonulását világ legnagyobb biztosítótársasága, az American International Group elnöke, Maurice Greenberg.

A biztosítók felügyeletével is megbízott U.S. Securities and Exchange Comission először egy 2000-ben, az AIG és a General Re között végrehajtott tranzakció nyomán kezdett vizsgálódni, de a múlt héten tíz újabb gyanúsnak tűnő ügyletet is vizsgálni kezdett. Ezek összértéke 1 milliárd dollár. Az ügyben további 12 igazgatót is meg akar hallgatni a felügyelet.

A cég napi vezetéséről Greenberg már két hete, az első vizsgálatnál lemondott, de elnökként a cégnél maradt. A további vizsgálatok hatására jelentette be Greenberg, hogy erről a pozícióról is lemond. Utóda a Nasdaq korábbi vezére, Frank Zarb lesz.

A 79 éves Greenberg 1960 óta dolgozott a vállalatnál, ebből 38 éven át vezette a céget. A kollégái által “katonás szókincsűnek” mondott férfi ebben az időben a világ legnagyobb biztosítótársaságává tette a céget, melyek éves nyeresége 100 milliárd dollár körül van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik