Élet-Stílus

Menekülő harci kakas végzett a saját gazdájával egy indiai viadalon

Az ágyékába vágta a pengéjét.

Miközben megpróbált a viadal elől menekülni, megölte saját gazdáját egy pengével felfegyverzett kakas az indiai Karimnagarban, számolt be róla a BBC.

A lap szerint a madarat épp harcba akarta küldeni a férfi, de az állat fészkelődni kezdett a kezében, aminek eredményeként a gazdája ágyékába vágta a lábára erősített 7 centiméter hosszú pengét. A férfi még a kórházba érkezés előtt elvérzett.

A viadalon az áldozattal együtt összesen tizenhatan tartózkodtak, a fennmaradó tizenöt embert keresi a rendőrség. A kakast az eset után a helyi rendőrörsre vitték megfigyelésre, hogy aztán utána egy farmra szállítsák. Ennek ellenére nem kizárt, hogy bizonyítékként be fogják mutatni az állatot a majdani tárgyaláson, ahol az elkövetőknek emberölés, illegális fogadások- és kakasviadalok szervezése miatt kell felelniük.

Bár a kakasviadalok szervezése tiltott, a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek India déli államaiban. A legóvatosabb becslések szerint is több ezer madár pusztul el évente ezekben a harcokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik