Élet-Stílus

Szívszorító fotót osztottak meg ausztrál mentők

Néhány óra alatt, több tízezer reakciónál, közel háromezer hozzászólásnál, és kevés híján tizenkétezer megosztásnál tart a Faceebbokon az ausztráliai Queensland mentőszolgálatának egyik fotója. A képen egy egyenruhás mentőápoló látható, aki egy betegszállító ágy mellett áll, egy gyönyörű tengerparton. A fotó mellett csak néhány sor áll.

This story told to us by Helen Donaldson the Officer in charge of Hervey Bay is too good not to share. A crew were…

Közzétette: Queensland Ambulance Service (QAS) – 2017. november 22.

„A történet, amit Helen Donaldson, a Hervey-öböl mentőállomásának vezetője mondott el nekünk, túl szép ahhoz, hogy ne osszuk meg.

Az egyik csapatunk tünetenyhítő kezelésre szállított egy daganatos betegségben szenvedő nőt a helyi kórházba. A páciens megjegyezte, mennyivel szívesebben menne le a partra. A kollégák összenéztek, és tettek egy kis kitérőt a nő kedvéért, a csodálatos Hervey-öbölhöz. Könnyek hulltak, és a páciens boldog volt.

Néha nem gyógyszereken, képességeken, vagy tudáson, hanem az empátián múlik csak, hogy olyasmit tegyünk, ami igazán számít. Remek munka Danielle és Graeme, büszkék vagyunk rátok.”

A posztban említett Danielle Kellan, egy ausztrál hírportálnak elmondta, hogy minden valószínűség szerint, utoljára szállították kórházba a beteget, akiért az orvosok már csak annyit tehetnek, hogy a lehető legkönnyebbé teszik számára a halált.

A fotón, a betegágy mellett látható Graeme Cooper azt mondja, a páciens szinte eksztázisban volt a kis kirándulás miatt. A férfi mondta is neki, ha tudnák, levinnék őt a hordággyal, egészen a vízig, de a sziklák miatt, sajnos nem lehet. A nő azonban azzal is megelégedett, hogy a férfi lement és vitt neki egy kis vizet az óceánból. Élvezettel kóstolgatta a sós vizet.

„Bizonyos esetekben tudjuk, hogy mi vagyunk az egyik utolsó emberi kapcsolat a beteg életében. Ilyenkor igyekszünk mindent megtenni, hogy a lehető legjobban érezze magát. Minden beteg valakinek az apja, anyja, vagy testvére. Ha nem lenne bennem együttérzés, nem tudnám ezt a munkát csinálni” – nyilatkozta Cooper.

Kellen hozzátette: „ahogy Fraser-szigetet néztük, megkérdeztem tőle, hogy mire gondol, és ő azt felelte, arra, hogy nyugodt, és minden rendben van.”

(via News.com.au)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik