Élet-Stílus

Végre kiderült az igazi ciki oka annak, hogy a férfiak miért nem szeretnek óvszert húzni

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az óvszer az egyik legjobb védekezés a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Az óvszer nem terheli meg a nők szervezetét fölösleges hormonnal, nem tesz kárt a testünkben szeretkezés közben, röviden: egyszerű és nagyszerű.

A felsorolt rengeteg előny ellenére mégis az egyik leggyűlöltebb védekezési formának számít.

Az óvszer ellen legtöbbször azt szokták felhozni érvként, hogy csökkenti a szexuális együttlét élvezetét. Ebben persze lehet igazság, mivel az óvszer akármilyen vékony és észrevehetetlen, azért érződik és egyeseket már ez a tény is zavarhat.

A legújabb felmérések szerint azonban nem ez zavarja a legjobban a férfiakat, hanem, hogy az óvszerek általában túl nagyok, vagyis kijelenthetjük, hogy a méretekkel akadnak problémák.

Az Angliában elvégzett tanulmány szerint az átlagos, boltban megvásárolható óvszerek mérete nagyjából 17 cm körül van. Az átlagos péniszméret ezzel szemben ennél 2,5 centivel rövidebb, vagyis az átlagos óvszerek túl nagyok az átlagos péniszekre.

Az óvszereket úgy tervezték, hogy egy bizonyos méret a legtöbb péniszre passzoljon, de a társadalom nagy részének úgy látszik, hogy ez gondot jelent.

A legnagyobb gond, hogy erről a férfiak nagy része nem szívesen beszél, így a probléma gyakorlatilag megoldatlan marad. Ebben esetben természetesen nem a méret a ciki, hanem az, hogy a tabu miatt rengetegen választják a rizikós szexet a biztonságos óvszeres verzió helyett.

Kiemelt kép: Thinkstock

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik