Élet-Stílus

Szakítanál? Előbb gondold át ezt a 4 dolgot

A szakértő szerint néhány válasz segíthet a nehéz döntés meghozásában.

Mindenki életében előfordul az a fajta menjek vagy maradjak, se vele, se nélküle tépelődés, amikor tényleg azt érezzük, lehetetlenség eldönteni, hogy akarjuk még ezt a kapcsolatot vagy sem.

Linda Carroll párterapeutához 35 éves praxisa során rengetegen fordultak ilyen ügyben tanácsért, és ő ennyi tapasztalattal azt tudja mondani általánosságban, hogy néhány kérdést érdemes feltenni magunknak, amelyekre a válaszok nagyban megkönnyítik a döntésünket.

Nem is húzzuk az időt, íme a lényeg:

1. Törődsz-e magaddal?

Ha nem fordítasz időt saját magadra, nem jársz konditerembe, nem meditálsz, nem próbálod oldani a stresszt, akkor nem tudhatod, hogy a probléma a párkapcsolatodban van vagy saját magadban. Az ember felelős a saját boldogságáért, így jó, ha felméred, hogy a kapcsolatotok hibái abból származnak, amiket a párod csinál, vagy amiket te nem csinálsz meg.

2. Tényleg el akarod hagyni? Tényleg ő tehet róla?

A legfontosabb kérdés: a pároddal van bajod vagy a kapcsolatotokkal? Mert mindkettőn lehet változtatni, csak a kettő marhára nem ugyanaz. A „ki a hibás” kérdéskörén való rágódás helyett sokkal inkább érdemes átgondolni, hogy mi vajon mindent jól csinálunk-e. Sokszor már ez megold mindent.

3. Odaadó vagy? Elkötelezett vagy?

Ha zavar a megszokás, fontos belegondolni, hogy te szoktál tervezgetni, aktívkodni vagy a párod? Szeretnéd, ha ő aktívabb lenne?

4. Kommunikáltok ti egyáltalán?

Megosztottad már vele, hogy mi az, ami nyomaszt, bánt, zavar? Ugye nem várod el, hogy valaki megoldjon egy olyan problémát, aminek a létezéséről nem is tud? Ugye nem várod el, hogy olvasson a gondolataidban? Ha viszont megpróbáltad vele megbeszélni, és láthatóan nem akart segíteni, akkor megint csak nem nehéz a döntés…

 

(indy100.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik