Élet-Stílus

Videón, ahogy egy kutyamama kétségbeesetten menti kicsinyeit a fulladástól

Egy hirtelen jött esőzés után telt meg vízzel menedékük egy vietnámi kertben. Saját életét sem féltve ment be értük.

Futótűzként terjed a kutyás oldalakon egy Vietnámban készült videó, amit csak a Dodo Facebook-oldalán alig hét óra alatt már több mint nyolcmillióan néztek meg – és majdnem félmillióan like-oltak. A felvételen azt lehet látni, ahogy egy nőstény kutya a saját életét sem féltve menti meg négy kölyke életét, akiket a vízbe fulladás fenyegetett.


A Daily Mail cikke szerint a videó a Vietnám dél részén, Ho Si Minh-várostól keletre található Dong Nai tartományban készült, egy hirtelen jött esőzés után. A felhőszakadás miatt vízzel telt meg az odú, ahol a kutyakölykök voltak.

A szűk helyen, egy betonból készült veranda alatt rekedt kölyköket a Lu nevű eb gazdija segítségével igyekezett megmenteni a biztos haláltól. A videón látni, ahogy kétségbeesetten próbálja kikaparni a bejáratnál lévő kis köveket, miközben gazdája egy műanyag edénnyel lapátolja a vizet az odú nyílásától. (A felvételen látni, hogy a gazdi a kövekből még egy kis gátat is épített, hogy több víz ne folyhasson be oda.)

Végül Lu betuszkolja magát a szűk üregbe, ahol teljesen eltűnik, majd végül egy kicsiny kölyökkel a szájában bukkan elő. Az utolsónak kimentett kutyus azonban nem lélegzett. Szerencsére a videót készítő ember gyors közbelépésének köszönhetően a kölyök visszatért az életbe, és csatlakozhatott három, már korábban kimentett testvéréhez.

A gazdi szerint a mamakutya az összes kölykét kimentette az elárasztott odúból. „Biztos vagyok benne, hogy nincsen benne több, mert az anya soha nem hagyta volna ott őket” – jelentette ki a gazdi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik