Élet-Stílus

Megható történetet mesél a kórházi nővérek odaadásáról egy anya

A szülészeti nővéreket ünnepli az a fotó, ami egy hét alatt, közel 130 ezer elismerő reakciót kapott a Facebookon.

A képet egy profi fotós készítette, akit egy azért bérelt fel egy indianai kismama, hogy megörökítse első gyermeke születését. Katie Lacer nem ismert tabut, így akkor is kattintgatott, amikor kliense a szülés után először ment ki a mosdóba. Az anya azt írja ma is pontosan emlékszik arra a pillanatra, de nem a fénykép, hanem a neki segítő nővér miatt.

„Soha nem felejtem a nővérek arcát, akik a szüléseim után kikísértek a mosdóba. Abban a pillanatban, amikor reszketek, mert annyira sebezhető, fáradt, és ijedt vagyok. A hasam megereszkedett, a jó modoromat pedig rég elhagytam. Ők mégis végtelenül kedvesen és udvariasan viselkednek velem.

Számomra ez a megerősítés pillanata, és a bizonyságé, hogy ott vannak, hogy segítsenek nekem, még akkor is, ha csak arról van szó, hogy egy kedves nővér a mosdóban mutatja meg nekem, hogyan tudok jeges borogatást tenni a bugyimba.

Ez a fotó, visszarepít abba a pillanatba, még a ragtapasz illatát is érzem. Tisztelet a nővéreknek, és a szülésznőknek, akik megtanítják nekünk, hogyan csináljunk magunknak jeges bugyit, vagy segítenek a császármetszés utáni első zuhanyzásnál.”

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik