Élet-Stílus

Egy részeg walesi élte túl először a Colorado folyó átúszását a Hoover-gátnál

Valószínűleg először élte túl egy ember, hogy átúszta a Colorado folyón keletkezett Mead mesterséges tavat a nevadai Hoover-gátnál. Arron Hughes, egy 28 éves walesi targoncavezető hajtotta végre a nem mindennapi tettet, egy 37 órás, Las Vegas-i ivászat után.

Hughes és a barátai többnapos legénybúcsút tartottak a nevadai kaszinóvárosban, majd úgy döntöttek, hogy a városközponttól 40 kilométerre fekvő Hoover-gáthoz mennek lazulni. A 221,4 méter magas, 379 méter széles betonmonstrum egy vízerőmű, ami világ legnagyobbja volt, 1936-os átadásakor.

„Volt vagy 40-45 fok, úgyhogy azt gondoltam, ba***a meg, én úszom egyet” – kezd bele a történetbe Hughes. A férfi azt tervezte, hogy oda-vissza átússza a Colorado folyó felduzzasztása nyomán keletkezett tavat a gát mellett. A barátai hangosan biztatták és szurkoltak neki.

Hughes a táv felénél kezdte érezni, hogy talán mégsem volt annyira jó ötlet az átúszás. A végtagjai kezdtek begörcsölni, ahogy az áramlat egyre jobban szívta a fal felé. Végül minden erejét összeszedve, nagyjából 30 percnyi megfeszített tempózás után átért a túlpartra.

Az ünneplésre azonban egyetlen perce sem maradt, amint kimászott a vízből, rendőrök kezdtek üvöltözni vele. Megbilincselték és letartóztatták, majd végül egy 330 dolláros (kb. 85 ezer forintos) bírsággal engedték útjára.

A walesi targoncás hihetetlenül szerencsés volt, a mutatványa ugyanis csak azért sikerülhetett, mert az erőmű tíz turbinája közül csak egy működött, miközben úszott. Egy rendőr azt mondta a férfinek, hogy életében nem hallott még olyan emberről, aki túlélte volna, hogy megpróbált átúszni a a gát mellett. Az elmúlt tíz évben 275 ember halt meg a gátnál.

Bár Hughes elismeri, hogy csak azért vágott bele a kalandba, mert meglehetősen ittas volt, azt mondja semmit sem bánt meg. „Én egy ilyen srác vagyok, még egy tetoválásom is van, ami azt írja: nem bánok meg semmit” – nyilatkozta.

(via Independent.ie)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik