Élet-Stílus

Kétdollárossal akart fizetni egy amerikai férfi, de letartóztatták, és börtönbe került

Pedig kétdolláros bankjegy pedig már több, mint százötven éve létezik, csak épp kevesen ismerik.

A nemrég megjelent, The Two Dollar Documentary című filmben egy buszos turistautakat szervező amerikai cég tulajdonosa, Mike Bolesta történetét ismerhetjük meg, aki egy hosszú nap végén egyszerűen csak elgurult a hozzá legközelebb eső műszaki nagyáruházba, hogy beszereltethesse az új autóhifijét.

Az eddig a pontig elképesztő unalmas mederben folyó sztori a pénztárnál vált bizarrá, hiszen Bolesta készpénzzel kívánt fizetni, így legalább ötven darab kétdollárost húzott elő a tárcájából, és csapta azt egy sor másik bankjeggyel együtt a pénztáros elé – az azonban nem hitte el, hogy kétdolláros címletű papírpénz egyáltalán létezik, így előbb a menedzserét, majd rendőrt hívott, hogy segítsen kezelni a helyzetet.

A fiatal rendőr megbilincselte a férfit,

kedvesen belültette az autójába, és megmutatta neki a legközelebbi börtöncellát. Belülről.A történet végére végül az amerikai titkosszolgálat hívása tett pontot, hiszen ők megerősítették, hogy kétdolláros címlet igenis létezik.

A bolt vezetőjének elég lett volna egyébként kihalászni a zsebéből a telefonját, és a two dollar bill varázsszavakat bepötyögni a böngészőjébe, hiszen még a Wikipédiáról is egyértelműen kiderül, hogy az tíz évnyi megszakítással (1966-1976) már 1862 óta része az amerikai pénzforgalomnak.

Fotók: Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik