Élet-Stílus

Istenként tisztelik az egyszemű kecskegidát Indiában

A helyiek meg van győződve arról, hogy az egy hete, az indiai Assamban, egy szemmel született kecskegida egy reinkarnálódott istenség. Az élet eddig őket igazolja, az állatorvos ugyanis az ellés után azt mondta, a torzszülött patás legfeljebb egy-két napig élhet, de a küklopszgida ezt már többszörösen túlszárnyalta.

Az emberek India minden szegletéből érkeznek a faluba, hogy saját szemükkel láthassák a szent állatot és tiszteletüket tegyék előtte.

A rendellenesség, ami miatt az állat torzan jött világra, nem ismeretlen az orvostudományban. A neve ciklópia, többek között lovaknál, disznóknál, marháknál, vagy macskáknál alakulhat ki, ha a méhbeli fejlődésük során, az agyuk nem válik szét két féltekére.

A tulajdonos, Mukhuri Das azt mondja, valósággal sokkolta, amikor meglátta az egyszemű állatot, úgy érzi, csoda történt a családjával. Azt reméli, hogy a küklopszgida végre meghozza a házukra a rég várt szerencsét.

„Rengeteg ember jön a házunkhoz, hogy lássa a kiskecskét, nagyon boldogok vagyunk, hogy híressé tett minket” – nyilatkozta a férfi egy helyi lapnak.

(via Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik