Élet-Stílus

Az egyik nagy álmom, hogy végre újra Magyarországon élhessek

A Facebookon tettünk közre egy felhívást, melyben külföldön élő magyarokat kértünk arra, írják meg nekünk, ők új, választott hazájukból hogy látják az elmúlt napok magyarországi tüntetéseit. Több érdekes levelet is kaptunk, köztük egy olyat, melyet egy tinédzser írt, aki már négy éve él Angliában, ahol minőségi oktatást kap, de hazavágyik, és a tüntetőkkel van.

17 éves fiú vagyok, aki már 13 éves kora óta él Angliában, és azóta is itt járok iskolába. Azért költöztünk el, mert egyszerűen képtelenek voltunk már egy normális életet élni abban az országban. Rossz volt az anyagi helyzetünk, az ottani tanítást és oktatást utáltam, ezért az első pillanatban megragadtuk a lehetőséget, és elköltöztünk anyukámmal és az ő élettársával. Megbánni ugyan nem bántam meg, mivel minőségi oktatásban részesülök, és kevésbé vagyok stresszes itt, mint otthon voltam már 13 évesen.

Viszont az egyik nagy álmom, hogy végre Magyarországon élhessek.

Honvágyam van, szeretnék hazamenni minél sűrűbben, de ezt sajnos csak évente egyszer tudom megtenni, mert a még ott élő apukám sem tud tovább elszállásolni anyagi helyzete miatt két hónapnál tovább a nyári szünetben.

A budapesti tüntetéseket folyamatosan követem, minden cikket elolvasok ezzel kapcsolatban, de még a live videókat is végig szoktam nézni. Szerinten jogos a nép felháborodása, és én is mellettük állok.

Hihetetlen, hogy a kormány féltékeny, amiért nem tudnak olyan minőségi oktatást nyújtani a diákoknak, mint a CEU, ezért inkább bezáratják.

Remélem, sikerrel jár a tüntetés.

#IstandwithCEU

Ajánlott videó

Olvasói sztorik