Élet-Stílus

Öt rendhagyó program Valentin-napra

Bár télen nem szívesen mozdulunk ki munka után vagy hétvégén, február 14-e egy tökéletes nap arra, hogy valami rendhagyó programot szervezzetek magatoknak. Most öt olyat mutatunk, ami nem biztos, hogy elsőre eszetekbe jutna.

Irány a hegy!

Ez inkább hétvégi, mint kedd esti program, viszont mindenképpen érdemes feltérképezni Budapestet – felülről! Ha unjátok a margitszigeti sétálást és a belvárosi parkokat, akkor vegyétek az irányt például az alábbi helyszínek felé! (Segítségként odaírtuk azt is, hogyan éritek el őket tömegközlekedéssel!)

 József-hegyi kilátó: a második kerület egyik magas pontját legkönnyebben a 91/291-es buszok valamelyikével érhetitek el, ha a Vérhalom térnél leszállva az Áfonya utcán indultok el felfelé. Ráadásul egy sétát is érdemes ejteni a környéken: nemcsak Göncz Árpád, de Kádár János villáját is megnézhetitek a környező utcákban.

Mansfeld Péter park: a parkot nemrég hozták rendbe, így hatalmas padokról nézhetitek a látványt, amit a 18 éves fiú szobra minden nap lát. A 91/291-es buszokkal a Zivatar utcáig kell utaznotok, utána pedig felsétálnotok a lépcsőn, a 191-es busznak pedig a térről elnevezett megállójánál kell leszállnotok, onnan csak két perc!

Normafa: valószínűleg nem kell bemutatni az egyik leghíresebb helyet Budapesten, de talán egy kicsit izgalmasabb lesz oda az út, ha a Széll Kálmán tér és a 21-es buszok helyett a Városligetből utaztok a fogaskerekűvel a Széchenyi-hegyig, onnan pedig elsétáltok és esztek egy lángost vagy egy rétest és isztok mellé egy forró teát.

Erzsébet kilátó: ez is igazi klasszikus, amit a Libegőn kívül a Normafáról sétával vagy a gyermekvasúttal is megközelíthettek.

Thomán István utca: ezt a helyet viszonylag kevesen ismerik, de igazi csoda. A 110/112-es buszok végállomásánál még egy kis pad is van, ahonnan az egész város aprónak tűnik: maga a Vár és a Citadella például fűcsomónak tűnnek fentről – pedig csak negyed órányi út a Ferenciek terétől.

Főzőtanfolyam

Egyáltalán nincs célzásértéke, ha valaki ilyet vesz a szerelmének, sőt: olyan fogásokat is megtanulhattok egyetlen délután vagy este alatt, amit aztán bármennyiszer elkészíthettek otthon és igazi közös emlék lesz. Mi a Chefparade főzőiskolát ajánljuk!

Fotó: Europress / Getty
Fotó: Europress / Getty

Egy vicces este

Ha szeretitek a vicceket és Hadházi László vagy Kiss Ádám bármelyik poénján képesek vagytok egymás után százszor is ugyanúgy nevetni, akkor miért ne mennétek el egyszer élőben is megnézni őket? Ráadásul a Corvin-negyed, ahol a Dumaszínház is van, mindenhez közel fekszik, így az sem lehet kifogás, hogy túl sokat kell érte utazni.

Vár a múzeum!

Nem kell vidékre utaznotok, ha megismernétek egy-egy ital vagy márka múltját: a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont például a Deák Ferenc térről, illetve a Széll Kálmán térről induló villamosokkal is elérhető. Gondoltátok volna, hogy a kiállítás közel 140 évet ölel fel? Mivel a múzeum csak telefonos egyeztetés után nyit ki, érdemes ajándékutalványt venni, amit bármikor felhasználhattok.

Fotó: torley.hu
Fotó: torley.hu

Egy kis nosztalgia

Te emlékszel még, hogy hol ismerkedtetek meg? Vagy hogy hol volt az első randid? Ha egy emlékezetes helyen, például étteremben, akkor foglalj egy asztalt február 14-re és játsszátok el újra, hogy az első randin vagytok. A kapcsolatotoknak is új erőt ad, ha kicsit „kizökkentek” a mindennapokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik