Élet-Stílus

A netes pornó miatt akar egyre több nő Barbie-vaginát

Elképesztő ütemben emelkedik a szeméremajkakon elvégzett plasztikai műtétek száma. A beavatkozás lényege, hogy a sebész szimmetrikussá, kissebbé változtatja a kisajkakat, így fiatalosabb, a pubertáskori külsőt ad a nő nemi szervnek. Csak 2015-ben több, mint százezer ilyen beavatkozást végeztek el világszerte. További ötvenezer alkalommal végeztek úgynevezett vaginafiatalítást, vagyis szűkítést az esztétikai sebészek társaságának (ISAPS) statisztikái szerint.

Annak ellenére műtteti meg egyre több nő a legintimebb testrészét, hogy beavatkozás sem számít gyerekjátéknak. Olyan kockázatokat sebhelyek, vérzés, idegsérülések és fertőzések a legalapvetőbb kockázatok. A kísértés viszont nagy, mert sokan fogadják el etalonnak azt, amit az internetes pornó mutat.

„Vajon hányszor látott egy nő meztelenül egy másikat az élete során az internet kora előtt? Nem sokat, és többnyire akkor is, legfeljebb egy nagyon gyors és óvatos pillantást vethetett csak a másik nemi szervére” – mondja Nolan Karp, New York-i plasztikai sebész. „De ma már pontosan látják, hogy a férfiak szemében mi számít szépnek, vagy kevésbé szépnek” – teszi hozzá.

Dorothy Shaw, a kanadai szülészek és nőgyógyászok társaságának volt elnöke azonban aggódik tendencia miatt. Azt mondja, egy 2005-ben végzett kutatás a női nemi szervek soha nem látott sokszínűségét tárta fel. A vizsgált 50 nő kisajkainak hossza 2 és 10 centi között, míg a vastagságuk 0.7 és 5 centi között váltakozott. A tanulmány szerzői azt írták, meglehetősen fura, hogy ekkora változatosság mellett a plasztikai sebészek ki mernek választani egy típust és ráfogni, hogy az az „ideális”.

Néhány esetben a nőknek valóban szükségük lehet a beavatkozásra, ha a kisajkaik túl nagyok és ez kellemetlenséget okoz nekik. A vaginaplasztikát végeztető nők negyven százaléka keresi fel ilyen panasszal az orvosát, de a többségük hazudik – véli Nicolas Berreni, francia nőgyógyász.

„Egyszerűen Barbie-vaginát akarnak. Barbien nem látszik, hogy kisajkai is vannak” – mondja. Doctor Shaw hozzáteszi, hogy a vaginaplasztika sajnos kezd olyannyira divatossá válni, hogy olyan kamaszlányok is szeretnék elvégeztetni, akiknek még ki sem fejlődtek rendesen a nemi szerveik.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik