Élet-Stílus

A munkahelyi maszturbálás minden szempontból előnyös

A szakértők szerint a cigiszünet helyett jobb, ha kicsit szeretgetjük magunkat.

A Metro alaposan körbejárta a munkahelyi maszturbálás témáját. Hivatkozik korábbi felmérésekre, amelyek azt bizonyítják, hogy az alkalmazottak legalább harmada (sőt egyes kutatások szerint 40%-a) így is – úgy is szakít magának időt arra, hogy kicsit ellazuljon munkaidőben.

Emellett szakértőket is megszólaltattak a témában; a nottinghami Trent egyetem pszichológia tanszékén dolgozó Mark Sergeant szerint például

a munkavégzés szempontjából rendkívül hatékonynak

ítéli meg a tevékenységet. Szerinte számos előnye van annak, ha kicsit szeretgetjük magunkat a munkahelyi vécén:

  • segít a feszültségoldásban, a stressz leküzdésében,
  • remek eszköz önmagunk jutalmazására,
  • és motivációnak sem utolsó: tudjuk, hogy kellemes (másod)percek várnak ránk, ha kitűzött céljainkat teljesítettük.

Egy másik pszichológus, Dr. Cliff Arnall további előnyöket sorol: szerinte az agresszió csökkentése mellett az önkielégítés arra is kiváló, hogy utána megnövekedik a koncentrációs képesség, sokkal hatékonyabb lesz a munkavégzésünk, és nem utolsósorban: többet mosolygunk a munkahelyünkön.

A szakemberek az esetleges buktatókról, hátrányokról és veszélyekről is szóltak: ha esetleg egy munkahelyen a cigiszünetek mintájára bevezetnék a maszturbálási perceket, nem szabad, hogy azt a képzetet keltsék egyes dolgozókban, hogy a szexuális kihágások (például a kollégák zaklatása) is a legális tevékenységek közé tartoznak.

Fontos, hogy a csendes pihenőre elvonuló dolgozók tényleg csendesen végezzék dolgukat, mert a kiszűrődő élményzajok kifejezetten kellemetlen pillanatokat okozhatnak. Az is lényeges szempont, hogy csak azok vonuljanak el egyszemélyes szexuális kalandokra, akik bármilyen környezetben könnyen el tudják juttatni magukat a csúcsra, mert ha netán nem járnak sikerrel, az csak növeli a frusztrációjukat a munkanap végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik