Élet-Stílus

Családja szeme láttára lőtték agyon a vadőrök a háziállatként tartott őzet

24.hu
24.hu

2017. 01. 09. 09:14

Elbúcsúzni sem volt ideje a kansasi Mcgaughey családnak szeretett őzüktől. A vadőr öt lövéssel végzett az állattal, néhány perccel az után, hogy megmutatta a családnak a kilövési parancsot.

Az őzet, akit a Bamabi című mese egyik szereplője után Patácskának (Faline) neveztek el azért kellett megölni, mert a Mcgaughey család illegálisan tartotta a farmján. Kis gida volt még, amikor két éve, törött lábbal a farmra tévedt. A család etette és ápolta, ő pedig nem volt hajlandó többé elmenni.

Patácska családtag lett, bejárkált a házba, és gyakran aludt Kim Mcgaughey szobájában. A modellként dolgozó Taryn, Kim lánya elmondta, hogy Patácska nagyon félt a széltől, ezért azt megtanulta hogyan zárja be maga mögött a ház ajtaját.

Kim és Patácska (Fotó: Facebook / Taryn Mcgaughey)

Az őz nem volt a házhoz kötve: szabadon kószálhatott, amerre csak neki tetszett. A bajt is épp az okozta, hogy egyszer egy egész hétre elcsavargott. A család aggódni kezdett, ezért fotókat tettek közzé az őzről a Facebbokon, hátha valaki látta, merre jár. Valószínűleg a hatóságok is szereztek tudomást a létezéséről.

A kansasi törvények szerint illegális vadállatok tartása, a vadőröknek intézkedniük kellett. Egy decemberi napon bekopogtattak a Mcgaughey család házába, megmutatták a végzést, majd minden további nélkül agyonlőtték Patácskát.

Taryn és Patácska (Fotó: Facebook / Taryn Mcgaughey)

A hatóság szerint erre azért volt szükség, mert a kiérkező szakemberek úgy látták, nem lehet biztonságosan befogni az állatot, ráadásul gyanították, hogy veszélyes betegséget hordozhat.

A család azonban úgy gondolja, hogy a vadőrök jócskán túllépték a hatáskörüket. Szerintük kapniuk kellett volna harminc nap, majd szükség esetén további tíz nap türelmi időt, hogy rendezhessék a helyzetet, esetleg engedélyt szerezzenek az őz tartásához.

„Az egész család összetört, hiszen egy családtagot veszítettünk el” – nyilatkozta Taryn Mcgaughey.

(via The Independent)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Wikileaks founder Julian Assange raises his fist prior to addressing the media on the balcony of the Embassy of Ecuador in London on May 19, 2017.
Ecuador urged Britain today to "grant safe passage" out of the country to WikiLeaks founder Julian Assange after Sweden dropped a warrant that drove him to take refuge in Ecuador's London embassy. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.