Shocked and surprised boy on the internet with laptop computer concept for amazement, astonishment, making a mistake, stunned and speechless or seeing something he shouldn't see
Élet-Stílus

Kötelező pornóoktatást a nyolcéves gyerekeknek!

24.hu
24.hu

2016. 11. 26. 12:39

Előbb vagy utóbb úgyis találkoznak vele, jobb, ha ezt ellenőrzött körülmények között, az iskolában teszik – érvelnek ausztrál kutatók.

Kötelezővé tennék kisiskolások számára a pornóról szóló oktatást ausztrál kutatók, hogy ezzel ugyanis megelőzhető lenne, hogy gyerekek szexuálisan molesztáljanak más gyerekeket – jelentette az ausztrál sajtó. A Melbourne Egyetem szakértői azután jutottak erre a megoldásra, hogy egy 11 és 14 éves gyerekek részvételével zajlott kutatásukból kiderült: a másokat szexuálisan zaklató gyerekek egy része pornónézési szokásai miatt vált molesztálóvá.

„Pornót néztek, majd unokatestvéreken, unokahúgokon és húgokon leutánozták, amit láttak” – mondta el az AAP ausztrál hírügynökségnek a kutatást vezető Gemma McKibbin. Sok esetben a pornó volt az „utolsó csepp a pohárban”, ami cselekvésre késztette a fiatal molesztálókat, akik amúgy is nehezen küzdöttek meg a pubertáskorral, és a családon belüli erőszakkal eltelt kemény gyermekkorral – közölte a kutató.

Korábbi kutatásokból kiderült, hogy a fiatal molesztálók általában 12 év körüliek, míg áldozataik jellemzően hatévesnél fiatalabbak. A kutatásban részt vett gyerekek elmondása szerint a szexuális felvilágosítás az iskoláikban elégtelen volt, és azokon semmi olyat nem tanultak, ami megakadályozhatta volna, hogy szexuálisan bántalmazzanak másokat.

McKibbin elmondása szerint a gyerekeknek a mostani gyakorlattal szemben sokkal korábban el kellene kezdeni felvilágosítani a szexről, vérfertőzésről és a beleegyezés fontosságáról. A kutató elmondása szerint a kutatásban részt vett gyerekek például nem tudtak arról a szabályról, hogy családtaggal nem lehet közösülni.

A szexoktatásban a kutatók szerint nagy szerepet kell játszania a pornóról szóló beszélgetések is. Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem azt jelenti, hogy pornófilmeket kell mutatni a kisgyerekeknek, hanem csak beszélni kell azokról. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt ne tegyük meg, különben a gyerekek szexuális felvilágosítását túlságosan is a pornóiparra hagyjuk” – mondta el az AAP-nak Maree Crabbe szexoktató.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.