Élet-Stílus

Időparadoxonba keveredett egy újszülött ikerpár

24.hu
24.hu

2016. 11. 14. 13:37

Fura dolog történt egy ikerpárral a születésük pillanatában, a téli óraátállítás miatt. Deb Totten nővér, aki a világra jövetelüknél segédkezett, azt mondta, bár negyven éve dolgozik a szakmában, soha nem látott még hasonlót.

Emily és Steh Peterson fiai november 6-án hajnalban születtek. Amikor elindultak a fájások, Emily azt mondta a férjének, előfordulhat az a furcsaság, hogy az ikreknek majd különböző napokon lesz a születésnapjuk, ha az egyikük éjfél előtt, a másik pedig utána jön majd világra. Az anya két órát tévedett a születés időpontjának becslésekor, abban viszont igaza volt, hogy különleges dolgot produkál majd az idő.

Az idősebb fiú, Samuel 2637 grammal született, hajnali 1 óra 39 perckor. Az öccse, Ronan 31 perccel később érkezett, 2665 grammos testsúllyal. Szerencsére mindketten egészségesen, mint a makk. A problémát az okozza, hogy bár később született, hivatalosan mégis Ronan az idősebb.

Mindez úgy történhetett, hogy amíg a kisfiú úton volt, hajnali kettő lett, amikor is vissza kellett állítani egyre az órát. Vagyis Ronan 2 óra 10 perc helyett, 1 óra 10 perckor született, azaz hivatalosan fél órával idősebb a testvérénél, akinél fél órával később jött világra.

„A férjem volt az első, aki odajött, és azt mondta, itt van neked egy rejtély. Egész nap törtem a fejem a dolgon, aztán nem is tulajdonítottam volna nagyobb jelentőséget a dolognak, ha a nővér nem mondja azt, hogy ilyesmiről még nem hallott, a négy évtizedes pályafutása alatt” – nyilatkozta a 32 éves anyuka az Abc News riporterének.

Michael K. Lauf, a kórház igazgatója is azt írta a közleményében, hogy a Peterson-ikrek esete igencsak figyelemre méltó esemény a kórház történetében. Lauf szerint, a személyzetnek nem volt lehetősége a mérlegelésre, a visszaállított órának megfelelően kellett megadniuk Ronan születésének időpontját. Az igazgató úgy gondolja, a lényeg mégiscsak az, hogy mindkét fiú egészségesen jött világra.

Az ikrek azóta hazatértek a szüleikkel kétéves nővérükhöz, Aubreyhoz. „Azt gondolom, elég vicces dolog, hogy van egy elsőszülött fiunk, és van egy idősebb fiunk is. Remélem később, miután megértik a történetet, nem ezen fognak vitatkozni életük végéig” – nyilatkozta Emily Peterson.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.