Élet-Stílus

Időparadoxonba keveredett egy újszülött ikerpár

Fura dolog történt egy ikerpárral a születésük pillanatában, a téli óraátállítás miatt. Deb Totten nővér, aki a világra jövetelüknél segédkezett, azt mondta, bár negyven éve dolgozik a szakmában, soha nem látott még hasonlót.

Emily és Steh Peterson fiai november 6-án hajnalban születtek. Amikor elindultak a fájások, Emily azt mondta a férjének, előfordulhat az a furcsaság, hogy az ikreknek majd különböző napokon lesz a születésnapjuk, ha az egyikük éjfél előtt, a másik pedig utána jön majd világra. Az anya két órát tévedett a születés időpontjának becslésekor, abban viszont igaza volt, hogy különleges dolgot produkál majd az idő.

Az idősebb fiú, Samuel 2637 grammal született, hajnali 1 óra 39 perckor. Az öccse, Ronan 31 perccel később érkezett, 2665 grammos testsúllyal. Szerencsére mindketten egészségesen, mint a makk. A problémát az okozza, hogy bár később született, hivatalosan mégis Ronan az idősebb.

Mindez úgy történhetett, hogy amíg a kisfiú úton volt, hajnali kettő lett, amikor is vissza kellett állítani egyre az órát. Vagyis Ronan 2 óra 10 perc helyett, 1 óra 10 perckor született, azaz hivatalosan fél órával idősebb a testvérénél, akinél fél órával később jött világra.

„A férjem volt az első, aki odajött, és azt mondta, itt van neked egy rejtély. Egész nap törtem a fejem a dolgon, aztán nem is tulajdonítottam volna nagyobb jelentőséget a dolognak, ha a nővér nem mondja azt, hogy ilyesmiről még nem hallott, a négy évtizedes pályafutása alatt” – nyilatkozta a 32 éves anyuka az Abc News riporterének.

Michael K. Lauf, a kórház igazgatója is azt írta a közleményében, hogy a Peterson-ikrek esete igencsak figyelemre méltó esemény a kórház történetében. Lauf szerint, a személyzetnek nem volt lehetősége a mérlegelésre, a visszaállított órának megfelelően kellett megadniuk Ronan születésének időpontját. Az igazgató úgy gondolja, a lényeg mégiscsak az, hogy mindkét fiú egészségesen jött világra.

Az ikrek azóta hazatértek a szüleikkel kétéves nővérükhöz, Aubreyhoz. „Azt gondolom, elég vicces dolog, hogy van egy elsőszülött fiunk, és van egy idősebb fiunk is. Remélem később, miután megértik a történetet, nem ezen fognak vitatkozni életük végéig” – nyilatkozta Emily Peterson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik