Élet-Stílus

Túl sok sárgarépa miatt tartóztatták le

Letartóztattak Tajvanon egy férfit, mert 300 tonna sárgarépát halmozott fel.

A kereskedőt azzal vádolják, azért tett félre ilyen nagy mennyiségű répát, hogy a Megi és Meranti tájfunok után is magasan tarthassa az árakat.

A tájfunok már jó ideje elvonultak, a zöldségek, gyümölcsök és más agrártermékek árai mégsem csökkentek. Piaci manipulációt sejtünk a háttérben, indokolta a letartóztatást Kaohsziung város ügyészsége.

Az ügyészség lakossági bejelentés alapján razziázott egy helyi hűtőházban, amelyben a mennyezetig tornyosultak a sárgarépával teli ládák.

A Csiang nevű gyanúsított, aki óvadék megfizetése után szabadlábon védekezhet, tagadta a tajvani médiának nyilatkozva, hogy árufelhalmozó, spekuláns lenne.

Képtalálat a következőre: „carrot winnie the pooh”

Mint mondta, minden év februárjában és márciusában felvásárol 150 tonna sárgarépát, amelyet aztán egész évben árul. Szerinte a “csekély mennyiség” miatt nem tekinthető árufelhalmozásnak, hogy még mindig 300 tonna sárgarépája van.

A Megi tájfun szeptember végén csapott le Tajvanra, és becslések szerint 30 milliárd forintnak megfelelő kárt okozott a mezőgazdaságban. A Meranti szupertájfun szeptember közepén pusztított a szigeten.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik