Élet-Stílus

A világ legdrágább chipsében nem az ára a legmegdöbbentőbb

A St. Eriks prémiumsöröket gyártó svéd sörfőzde úgy döntött, hogy az egyszerű nassolnivalók, mint a Lays, vagy a Pringles, nem elég minőségiek ahhoz, hogy hozzájáruljanak a

St. Eriks élményhez

Ezért a vállalat úgy döntött, hogy elkészítik a világ legjobb sörkorcsolyáját, a St. Eriks chipset, aminek az ára szeletenként nagyjából 3 ezer forint körül mozog.

Egy doboz St. Eriks chips
Egy doboz St. Eriks chips

Még mielőtt mindenki fölösleges rongyrázást, vagy sznobizmust kiáltana a chips ára miatt, annak eláruljuk, hogy ezek nem hagyományos, forró olajban ropogósra sütött burgonyszeletek. A St. Eriks igyekezett nem csak a levegőbe beszélni, mikor azt hangsúlyozták, hogy a söreikhez tökéletesen passzoló kísérőt akarnak készíteni.

A sörfőzde chipseit nagy műgonddal, különleges alapanyagokból készítették el, minden egyes szeletet egy séf saját kezűleg formázott tökéletesre.

A világ legdrágább chipsében nem az ára a legmegdöbbentőbb 2
St. Eriks burgonyaszirom

A különleges alapanyagok mind Svédország jellegzetes tájairól származnak, ilyen például a matsutake gomba, vagyis a foltostönkű gyűrűspereszke, amely az ország északi, erdős részén terem. A különleges fűszerezésbe került még feröeri szarvasgomba hínár, Bjäre Peninsula-i kapor és Leksand-i hagyma is. Utóbbi azért fontos, mert megteremti az összhangot a chips és a sör között, ugyanis ugyanez a fajta hagyma került a St. Erik Leksand-i Pale Aléjába is.

Pi Le séf, a St. Eriks sziromformáló mestere elmondta, hogy minden egyes chipset a saját kezével formázott olyanra, hogy a legtökéletesebb ízéleményt nyújtsa a vásárlóknak.

Egy doboz St. Eriks chips összesen 56 dollárba, azaz csaknem 16 ezer forintba kerül majd, de sietnie kell annak, aki meg akarja kóstolni, mivel a szuperdrága nasi csak limitált számban lesz kapható.

Ha van olyan olvasónk, aki Svédországban él és esetleg kóstolta már, vagy tervezi, hogy meg fogja kóstolni, az írja meg a tapasztalait!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik