Élet-Stílus

Csoda történt a 89 éves jégkrémárussal

Egy ismeretlen járókelő alapozta meg hátralevő éveinek anyagi biztonságát.

Chicago utcáin minden áldott nap látható egy idős bácsi, aki tol egy fagyiskocsit, csenget és jégkrémet árul. Fidencio Sanchez 89 éves, és már nagyon nehezen bírja a munkát.

gofundme.com
gofundme.com

Hatéves korában elvesztette édesanyját, apja sosem élt velük; Fidencio 13 éves kora óta dolgozik. Először hazájában, Mexikóban, a földeken, és amióta 1990-ben Chicagóba költözött, azóta minden nap jégkrémet árul.

A CNN-nek elmesélte, hogy nagyon szereti a munkáját, és muszáj is csinálnia, különben nem tudja befizetni a számlákat, és képtelen lenne ellátni beteg feleségét, aki korábban szintén fagyis volt, de elesett, és már nem tud dolgozni. Eddig lányuk főzött rájuk, ám ő nemrég meghalt, elvesztését nem tudják feldolgozni. Fidencio elmondta: érzi, hogy fizikailag már nem sokáig bírja a kocsi tologatását.

 A sors azonban úgy hozta, hogy ha holnap abbahagyná a munkát, akkor sem lenne anyagi gondja hátralevő életében.

Egy járókelő nemrég megsajnálta a hajlott kora ellenére is az utcán dolgozó Fidenciót, szomorúan látta, hogy ahelyett, hogy nyugdíjasként megérdemelt pihenését töltené, tolja a nehéz kocsit. Ezért a férfi, bizonyos Joel Cervantes Macias, vásárolt tőle 20 fagyit, majd pedig online pénzgyűjtésbe kezdett. Háromezer dollárt akart összegyűjteni a gofundme oldalon,

de kicsit több gyűlt össze: jelenleg 250 ezer dollárnál áll a számláló.

A közel 69 millió forintnyi pénzt 11 ezer vadidegen dobta össze a bácsinak és családjának – mindössze három nap alatt.

 

Kiemelt fotó: Paletas Poncho / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik