Élet-Stílus

Börtönbe zárták az anyát, mert megverte betörésen kapott gyerekeit

A gyerekeit egyedül nevelő 30 éves amerikai nő története hatalmas felháborodást okozott.

Országos felháborodást okozott az Egyesült Államokban, hogy a hatóságok letartóztattak egy 30 éves nőt, amiért megverte három fiát, miután megtudta, hogy betörtek egy közelükben lévő házban, és onnan több holmit elloptak. A Louisiana állambeli Baton Rouge-ban élő nő most azért küzd, hogy visszakapja gyerekeit, miután óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Schaquana Evita Spearst kedden tartóztatták le a rendőrök, miután 13 éves fián a hatóságok egy fiatalkorúak számára fenntartott fogházban észrevették sérüléseit, és a gyerek elmondta, hogy édesanyja egy RCA-kábellel verte meg őt és két öccsét. A 10, 12 és 13 éves gyerekek megverése miatt a gyerekeit egyedül nevelő anya ellen kétrendbeli kiskorúakkal szembeni kegyetlenkedés vádjával indítottak eljárást. (A hatóságok azt nem közölhették, hogy a 13 éves fiút miért vették őrizetbe)

A nő rendőröknek elismerte, hogy ő verte meg a gyerekeit, miután megtudta, hogy pénteken betörtek egy házba. A helyi sajtónak nyilatkozva „pokolként” jellemezte letartóztatását, közölve, hogy „soha nem gondoltam volna, hogy börtönbe kerülök és priuszom lesz azért, mert jó anya akarok lenni”.

A szomszéd, akihez a nő gyerekei betörtek a WBRZ televízió híradójának nyilatkozva teljesen elítélte az anya letartóztatását. Alisa Nicholson elmondta, Spears visszavitette hozzá a gyerekkel a lopott holmikat, és megköszönte, hogy szólt neki arról, mit tettek gyermekei. Nicholson kijelentette: Spears tettét dicsérni kéne, és nem letartóztatni érte. Majd hozzátette: ha háztulajdonosként rajtakapta volna őket, nyugodtan lelőhette volna a gyerekeket.

Az anyuka története országos felháborodást okozott, miután az esetről szóló hírek terjedni kezdtek. Egy kaliforniai nő még azt is vállalta, hogy kifizeti helyette a 2500 dolláros óvadékot, hogy szabadlábon védekezhessen az „abszurd” vádak ellen, egy ügyvéd pedig vállalta, hogy ingyen vállalja ügyét. Az Advocate cikke szerint még az ügyében döntő bíró is ingadozott, és végül ezer dollárra csökkentette az óvadékot. Spears végül ki is engedték az előzetes letartóztatásból.

Közben a helyi ügyészség közleményben közölte, hogy a szülőknek jogában áll nevelő célzatú testi fenyítést alkalmazni, és csak a túlzott erőszak és fájdalom okozása miatt lehet büntetőeljárást indítani a gyerekek verése miatt. Azt egyelőre az ügyészség nem tudta megmondani, hogy a nő ellen végül megindítják-e az eljárást, vagy ejtik az ügyet, mert még nem ismerik teljesen a részleteket.

Az esetről szóló beszámolók szerint a közvélemény nagyrészt az anya mellett álltak. A WBRZ Facebook-oldalán 40 ezer komment érkezett a nővel készített interjú alá, és a legtöbbet like-olt kommentek mind az anya oldalán álltak. Ugyanakkor gyermekvédelmi szervezetek szerint, amit az anya csinált „egyértelműen” gyerekbántalmazásnak számít, közölve, hogy a testi fenyítés többet árt, mint használ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik