Élet-Stílus

És akkor isten megteremtette a földet 140 karakterben

Manapság már semmi nem menekülhet az internettől! Látják, kedves olvasók, mit tett a világháló az újságírással is. Rövid, cikkeknek csúfolt posztok, amiknek se elejük, se végük, eltűntek a szép kerek mondatok, megjöttek viszont a hosszú, értelmetlen címek, amelyek olyanok, mint a főutcán öltönyben biztosítást áruló frissen érettségizett fiatalok: csak addig vagy nekik érdekes, amíg meg nem kapták amit akartak, aztán rád sem hederítenek. Ráadásul egyre több a szemtelen, ellenőrizetlen vélemény és a csúnya szó,

na ezek azok, amit a nyomdafesték anno biztosan nem tűrt volna!

Az internet tehát mindenre megpróbálja rátenni a mocskos kezét, amihez pedig sikerül hozzáérnie, azt végérvényesen átalakítja. A webes szörfölés megjelenése óta megújult a kereskedelem, a zenehallgatás, a tévézés, az utazás, a gasztronómia, a kapcsolattartás és most úgy néz ki, hogy a Szent Biblia van a soron!

Internet Jézus

A Bible Emoji Twitter nem csinál mást, mint bejegyzésről bejegyzésre elmeséli az evangéliumot, méghozzá nemcsak szavak, hanem emojik segítségével is. Hogy mik azok az emojik, arról korábban itt írtunk. A készítők szerint ez talán a leggyorsabb és legszórakoztatóbb módja az ige terjesztésének, ráadásul fontosnak tartják, hogy a világ legnépszerűbb könyvét lefordítsák az új generáció nyelvére. És hogy teremti meg a világot isten kevesebb mint 140 karakterben? Hát valahogy így.

Kezdetben teremtette Isten az mennyet és a földet.

A szerző azt kérte, hogy a neve helyett egy napszemüveges emojival hivatkozzanak rá, szóval 😎 a több ezer oldalas bibliát kevesebb mint 200 szóra és 80 hangulatjelre fordította le. 😎 elmondta, hogy szerinte az emoji bibliának még évszázadok múlva is lesz létjogosultsága, így örül neki, hogy belevágott és végül megcsinálta.

Aki nem bejegyzésenként szeretné olvasgatni, hogy isten hogyan chillezett a hetedik napon, az a bibliát akár meg is veheti e-bookként az Apple iBooks szolgáltatásán keresztül. Az emotikonokkal teletűzdelt szentírás mindössze 3 dollárért, vagyis kevesebb mint ezer forintért lehet a tiéd.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik