Élet-Stílus

Húsfasiszták támadtak egy vegán étteremre

24.hu
24.hu

2016. 05. 31. 12:52

A grúz nácik nem tolerálják, ha valaki nem húsevő. Vagy ha meleg. Vagy ha külföldi.
Korábban a témában:

Elég gyakran hallunk olyan esetekről, hogy heteroszexuális emberek nem bírják elviselni, hogy vannak nők, akik a nőket szeretik, és vannak férfiak, akik a férfiakat.

A homofóbiánál viszonylag ritkább, de úgy tűnik, létező jelenség a vegánok iránti – tettlegességig fajuló – gyűlölet. Igen, jól értik: vannak emberek, akik húst esznek, és közben rettenetesen zavarja őket, hogy akadnak olyan embertársaik, akik viszont nem fogyasztanak állatokat.

Május 29-én hasonló okból elkövetett gyűlölet-bűncselekmény történt: Tbilisziben hússal felfegyverkezett emberek támadtak rá egy Kiwi Cafe nevű vegán étterem vendégeire és alkalmazottaira.

A húsfasiszták, mint kiderült, valójában mezei nácik voltak,

akik korábban már érdeklődtek a hely látogatóiról (például, hogy meleg vendégek járnak-e oda), és zavarta őket az is, hogy nemcsak grúz, hanem külföldi felszolgálók is dolgoznak a vendéglőben.

A Szabad Európa Rádió oldaláról kiderül, hogy a neonácik nyársokkal és grillhúsokkal érkeztek a helyszínre, a nyakukban virslit viseltek. Rágyújtottak az étteremben; szándékosan hangos beszéddel zavarták a filmvetítést; a hús egy részét megették, másik részével dobálni kezdték a vendégeket. Verekedést provokáltak, egy nőt a hajánál fogva rángattak ki a helyiségből, és a földre taszították. Az üzlethelyiség tulajdonosának fia késsel jelent meg, amivel mindkét felet fenyegetni kezdte – a nácik ekkor megfutamodtak.

facebook/kiwi.vegan.cafe

A Kiwi Café Facebook-oldalán található bejegyzésből kiderül: egy közelben lakó idősebb férfi is beszállt a perpatvarba, az étterem alkalmazottait szidta, a válaszukat pedig úgy torolta meg, hogy botjával arcon vágott egy vendéget, akinek eleredt az orra vére.

A helyzet szürrealitását csak fokozta, hogy a kiérkező rendőrök is az étterem alkalmazottait okolták a kialakult helyzetért. Úgy tűnik, Grúzia még nincs felkészülve az efféle extrém emberiségellenes magatartásra (hogy tudniillik valaki nem fogyaszt húst); mindenesetre az étterem illetékesei a bejegyzésben tudatták a gyűlölködőkkel és mindenki mással: a történtek ellenére is nyitva maradnak, és a jövőben is szívesen látnak bárkit, korra, nemre, nemzetiségre, bőrszínre, szexuális beállítottságra való tekintet nélkül.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.