Élet-Stílus

Csodálatos korban élünk: nemsokára már GIF-kitűzőket is viselhetünk

A kilencvenes évek szimbólumává vált GIF-ek az ezredforduló környékén ugyan kissé visszaszorultak, sőt, vitathatatlanul cikivé váltak, de az elmúlt években újra reneszánszukat élik.

Így tényleg csak idő kérdése volt, hogy mikor tűzhetjük magunkra a kedvenc GIF-jeinket.

Ez az idő bizony MOST jött el.

A stockholmi Pins Collective most a legismertebb közösségi finanszírozást lehetővé tevő oldalon, a Kickstarteren próbál épp elegendő pénzmagot gyűjteni ahhoz, hogy beindítsa az első, ismétlődő animációkat lejátszani képes kitűzőinek gyártását.

A gyűjtés ugyan március utolsó napjáig tart, de a kitűzött 75 ezer dolláros (20,7 millió forint) célt a csapat már rég túlszárnyalta, hiszen az eddigi 911 adományozó összesen 87526 (24,2 millió forint) dollárral gazdagította a csapatot.

Az eszköz működése egyszerű: az Androidra és iOS-re is elérhető okostelefonos appban telepítés után megtalálható animációk bármelyikét kiválasztva, az internetről letöltött kedvencünket importálva, vagy a semmiből újat létrehozva egyetlen gombnyomással a kitűzőre repíthetjük azt.

2016-03-21 18_42_22

A GIF készítése ugyan bonyolultnak hangzik, pedig hihetetlenül egyszerű:

Az öt centiméter átmérőjű, mindössze 16 grammos kitűző bármely napszakban használható, fényereje hét lépésben állítható, de világítása akár ki is kapcsolható, így takarékoskodhatunk az energiával:

A micro USB-csatlakozón át tölthető eszközön a ki-be kapcsoló gomb mellett egyetlen másik érintőgomb van, ami a Bluetooth-párosítás megkezdéséért felel. Akkumulátora 74 órán át képes egy állókép mutatására, vagy 2,5 órán át pedig egy mozgókép megjelenítésére – ez épp elég egy kisebb bulihoz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik