Élet-Stílus

„Ha így folytatja, 30 éves korára halott lesz”

83 kilót fogyott egy férfi, miután orvosa közölte vele, hogy a túlsúly miatt veszélyben van az élete.

Ryan Clarke, a kétgyermekes kanadai édesapa mindössze 24 éves, ennek ellenére orvosa tíz hónapja azzal szembesítette, ha nem változtat sürgősen az életmódján, néhány éven belül halott lesz. Mindezt a túlsúlya miatt. Ryan ugyanis akkor még több mint 173 kilót nyomott és a sor egészségügyi problémája ellenére sem akart hallani a fogyókúráról.

Kép forrása: Buzzfeed
Kép forrása: Buzzfeed

A Buzzfeed News hírportál cikke szerint Ryan a fogyókúra előtt depressziós volt, szorongás gyötörte és rendszeresen érzett mellkasi fájdalmat. Nem sokkal később tudta meg, hogy másodszor is apa lesz; ekkor jutott eszébe újra, amit az orvosa mondott neki.

„Ha 30 éves korára meghal az elhízás okozta szövődmények miatt, a gyerekeink később nem is emlékeztek volna rá”

-nyilatkozta Ryan felesége, Alyssa, majd hozzátette, férje egyik reggel azzal ébredt, hogy le akar fogyni. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, Ryant az első időszakban sok minden hátráltatta.

Kép forrása: Buzzfeed
Kép forrása: Buzzfeed

„A kezdet kezdetén úgy kellett kilökdösni az ajtón, hogy menjen edzeni. Ma már szerencsére teljesen más a helyzet. Ryan napjában kétszer edz: reggel, ébredés után kardioedzésen van, este pedig súlyt emel.”

Az édesapa emellett drasztikus változtatásokat eszközölt az étrendjében is; egy dietetikusok által összeállított diétát követ. És, ahogy az a képeken látszik, az elmúlt 10 hónap erőfeszítéseit siker koronázza. Ryan több mint 80 kilót fogyott, és szinte teljesen átalakította a testét.

Kép forrása: Buzzfeed
Kép forrása: Buzzfeed

A Buzzfeed riporterének elárulta, hasonlóan azokhoz, akik – mint ő – rengeteget fogytak, ő is küzd a megnyúlt bőrrel. De – tette hozzá – egyelőre nem tervez plasztikai műtétet. Mint mondja, a bőr emlékezteti őt arra, honnan indult. Minden áldott nap.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik