Élet-Stílus

A hangos szexről üzent a svéd miniszter

24.hu
24.hu

2016. 03. 15. 18:29

A csendháborítást tiltó rendelet kiterjesztését szerette volna elérni az a svéd férfi, aki Twitteren panaszkodott a 31 éves Gabriel Wikström egészségügyi miniszternek a szomszédok, szerinte túl hangos szexuális élete miatt.

„A szomszédaim már megint hangosan szeretkeznek. Ön az utolsó reményem: nem lehetne a hangos szexet is betiltani este 10 után?” – írta.

A férfi arra a jogszabályra célzott, ami tiltja az este 10 utáni zajongást, még a porszívózást is a svéd lakótelepeken. A fiatal miniszterben azonban csalódnia kellett, Wikström ugyanis ezt válaszolta:

„Szerintem nagyon jó, hogy ezt csinálják! Nem csak a saját jólétük miatt, de még  közegészségügyi szempontok miatt is!”

Szórólapokkal mozgósít Gariel Wikström (fotó: Europress)

Sokan furcsállották a választ, a miniszter ezért egy interjúban bővebben kifejtette, hogy mire gondolt.

Azt mondta, hogy bár a svédek még mindig nyitott és gazdag szexuális életükről híresek, igazság szerint, drámai mértékben csökken a vágy az egész népesség körében. Egy 2013-as felmérés szerint a felnőtt korúak átlagosan 3.8 alkalommal szeretkeznek havonta, míg 1996-ban, ez a szám még havi 5 volt.

„Ez 24 százalékos csökkenést jelent” – fejtette ki a miniszter. „Persze nem lenne ezzel semmi problémám, hiszen nevetséges lenne, ha az állam mondaná meg a polgárainak, hogy milyen gyakran szeretkezzenek, csakhogy mindez összefüggésben van a stresszel, a nyomással, és azzal, hogy egyre több ember elégedetlen a testével” – tette hozzá.

Amikor a The Local újságírója erre azt kérdezte a szemtelenül fiatal minisztertől, hogy ő vajon élen jár-e a jó példával, elég gyakran él-e házas életet, Wikström nevetve válaszolt:

„Ez egy nagyon személyes kérdés, de maradjunk annyiban, hogy nagyon elégedett vagyok a szexuális életemmel.”

A Twitteres üzenetváltásról pedig azt mondta:

„nagyon sok dolog van, amivel a szomszédaink idegesítenek bennünket, de ha egyszer egymásba feledkeztek, meg kell bocsátanunk nekik.”

A miniszter szerint a politikusoknak sokkal többet kellene beszélniük az egészséges szexuális életről, mert a hallgatás rengeteg olyan problémához vezet, mint a szexuális erőszak, a nemi úton terjedő betegségek, vagy a nem kívánt terhesség. „Ha nem beszélünk ezekről nyugodtan, nem lehet jó szexuális életünk” – mondta, s hozzátette, hogy nem szabad megfeledkezni a szexualitás pozitív aspektusairól sem, hiszen: „jó móka, és nagyon kellemes szórakozás lehet, ha jól csinálják.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.