Élet-Stílus

5 tuti tipp, hogy sikered legyen a randin

Aki próbálkozott már valaha online randevúzással, az pontosan tudja, hogy időnként milyen, hogy is mondjuk finoman, meghökkentő profilokkal találkozni. Nem is beszélve a jó modorról, amiről szintén sokan elfeledkeznek párkeresés közben.

Szerencsénkre az angol Mashable készített egy rövid útmutatót. A brit társadalmi élet jelentős személyiségeit és szakértőket kérdeztek meg arról, szerintük mit kell tennünk azért, hogy megugorjon a matchek (találatok) száma a társkereső alkalmazásokban.

No more szelfi

Felejtsd el a szelfiket, profilképnek pedig főleg ne válassz tükörből kattintott pózolós fotót vagy felülről fényképezett csücsörítős önarcképet – javasolja James Preece, a Dating Etiquette Guide (Etikett kalauz randizáshoz) szerzője.

Egyrészt hülyén néz ki, másrészt azt a benyomást kelti, hogy nincsenek barátaid, akik fényképet készítenének rólad.

Joanne Barnett randi szakértő a szelfidömping helyett

három, különböző helyszínen készült aktuális fotót javasol a Tinderhez hasonló társkereső appokra.

És még egy nagyon fontos tanács a fényképekkel kapcsolatban. Felejtsük el végre a kisbabával, kismacskával és cuki nyuszikkal készült fotókat. Nem menők!

A szakemberek különösen a férfiakat intik óva attól, hogy saját utódukon kívül más gyerekekkel is pózoljanak a képeken. Ez ugyanis visszatetsző a nők szemében, ráadásul felesleges félreértésekre és magyarázkodásra ad okot a későbbiekben.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Öt diplomád van. És?

Ne keverjük össze a Tindert és a LinkedIn profilunkat! Előbbin nem állást, hanem partnert keres az ember lánya, fia. Persze, írhatsz a munkádról, de behatóbban

senki sem kíváncsi a diplomáid, nyelvvizsgáid számára vagy a publikált cikkeid teljes listájára. 

Nyugi, nyugi…

Egy match (találat) önmagában még nem jogosít fel arra, hogy pucér, perverz képekkel traktáld a másikat. Sőt, arra sem, hogy a bugyija színéről vagy a méreteiről kérdezd.

Ne nyavalyogj!

Már az ismerkedés elején panaszáradatot zúdítani a másikra, nagy butaság. Kerüld a munkahelyi, anyagi, politikai, családi problémákról szóló nagymonológokat!

Túl intim kérdések? Na ne!

Grant Harrold, Károly herceg egykori komornyikja azt javasolja, hogy ne legyünk túlságosan személyeskedők az elején. Ne tegyünk fel túl intim, magánéletre vonatkozó kérdéseket.

Illetve magunkról se áruljunk el már az elején minden kis titkot – teszi hozzá Sophia Money-Coutts, a Tatler magazin szerkesztője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik