Nagyvilág

Társkeresőn megismert nőket erőszakolt meg a brit férfi

Az ügyész arra figyelmeztetett: attól, hogy valaki ilyen oldalon találkozik valakivel, az nem jogosítja fel semmiféle szexuális cselekményre.

Bűnösnek mondtak ki egy brit férfit szerdán – a bíróság bizonyítottnak látta, hogy az 50 éves, háromgyermekes apa öt nőt megerőszakolt, akiket egy internetes társkeresőn ismert meg. Jason Lawrance négy áldozata a Match.com nevű oldal üzemeltetői felé is jelezte a történteket, de az adminisztrátorok nem tettek semmit, arra hivatkozva, hogy csak zaklató üzenetek esetén avatkozhatnak közbe. Végül a férfit 2014 novemberében tartóztatták le, miután egy áldozatának barátja bejelentést tett a rendőrségen.

A tárgyaláson bemutattak egy sms-t, amit Lawrance az egyik áldozatának küldött. Ebben az áll: „amikor kiabáltál, hogy álljak le, nem voltam képes, annyira mérges vagyok magamra”. Az egyik nyilatkozó rendőr szerint viszont a férfi kifejezetten a védtelen nőkre utazott. „Azt csak ő tudhatja, hogy igazából hány nőt zaklatott szexuálisan” – mondta.

Az ügyész figyelmeztette a társkereső oldalak rosszindulatú felhasználóit, hogy a törvény őket is eléri. „Senki nem gondolhatja azt, hogy attól, hogy egy ilyen oldalon találkozik valakivel, az feljogosítja bármilyen szexuális cselekményre” – mondta. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik