Élet-Stílus

Egymásra találtak, miután megtudták, mindketten halálos betegek

Nicole Walker és Jehad Hatu egy terápiás csoport gyűlésén találkoztak és ahogy mondani szokás, rögtön egymásba szerettek. A csoportterápiás foglalkozáson olyan embereknek próbálnak meg segíteni, akik nem, vagy csak nehezen tudják feldolgozni, hogy rákot diagnosztizáltak náluk.

Mindketten tudják, hogy hatalmas szerencséjük volt a szerencsétlenségben, így elhatározták, hogy végig pozitívak maradnak és együtt csinálják végig. Ezért is csatlakoztak a CLIC nevű jótékonysági szervezethez, amely segítségével pénzt gyűjtenek a rákos megbetegedéssel küzdőknek.

Azt szoktuk mondani, hogy minden felhő fölött süt a nap. Lehet, hogy szörnyű körülmények között találkoztunk, de nagyon szeretünk pozitív szemléletet vinni mások életébe.

Kép: Mirror

Mondja a 22 éves Nicole, aki mindössze 17 éves volt, amikor 2011 februárjában petefészekrákot diagnosztizáltak nála. A lánynál akkor derült ki, hogy gond van, amikor egy vezetői tanfolyam alatt megrepedt a benne lévő, dinnyeméretű tumor. A 27 Jehad 4 éve küzd a kórral, nála 2012-ben állapították meg, hogy hererákja van.

A pár akkor találkozott először, amikor kiderült Jehad betegsége, majd beszélgetni kezdtek. A két, hasonló problémával küzdő fiatal hamar egymásra talált, így hónapokkal a megismerkedésük után össze is jöttek.

Korábban nagyon keveset beszéltem, 17 éves koromig szinte soha nem mondtam ki a véleményem. Az, hogy a betegségemről nyíltan kezdtem el beszélni, engem is nyitottabb emberré tett – mondja Nicole, aki szerint mások nehezen képzelik bele magukat az ő helyzetükbe.

A legfurább az, amikor azt kérdezik tőlünk, hogy hogyan ismerkedtünk meg. Ilyenkor mindig rengeteg dologra lesznek kíváncsiak, mi pedig nem győzünk nekik válaszolni. Érdekes, de mi a többi rákkal küzdővel ellentétben nem kívánjuk azt, hogy bárcsak ne lennénk betegek, mert akkor nem találkoztunk volna.

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik