Élet-Stílus

Galgóczi István

24.hu
24.hu

2016. 02. 28. 12:23

muszlim arabista, politológus

1989. áprilisában vettem fel az iszlám vallást, és még annak az évnek az őszén elutaztam Kairóba, ahol a középiskolai érettségi után, az iszlám világ leghíresebb egyetemén az al-Azharon elkezdtem az arab nyelvi és iszlám tanulmányaimat. Hosszú idő után én voltam az egyetem első magyar tanulója, de a sorban az első, aki nem diplomával érkezett. Sajnos az egyetem nem fogadta el az érettségimet, de ez érthető, hiszen nem az egyiptomi oktatási rendszerben tanultam, ezért két év után hazajöttem, és 2000-ben lediplomáztam az ELTE BTK Arabisztika és Politikaelmélet szakain.

Rendszeresen tartok előadásokat az arab és iszlám vallásról, világról, a gondolataimat pedig különböző újságoknak írom le. Természetesen arab nyelvet is tanítok, vagy magyart araboknak. Több egyetemen is megfordultam már, utoljára az ELTE ÁJK-n tanítottam. A doktori témaválasztásom a Muzulmán Testvérekről szól, melyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen írom.

Három évet éltem az iszlám világában, a következő országokban jártam: Egyiptom (2év), Tunézia (8 hónap), Szudán, Törökország és Irán kétszer, Szíria, Szaúd-Arábia (Haddzs), Bosznia-Hercegovina, Kína, Kazahsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán.

2012-ben csatlakoztam a VAPATA (Vallásközi Párbeszéd Társaság) munkájához, ahol a gondolataimat, mint független muszlim fogalmazom meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Ajax' Dutch head coach Peter Bosz celebrates with supporters after winning the UEFA Europa League semi-final football match between Olympique Lyonnais (OL) against  Ajax Amsterdam, on May 11, 2017 at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Décines-Charpieu near Lyon, southeastern France.  / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.