Élet-Stílus

Szomjan halt egy 85 éves nő, mert nem adtak neki vizet ápolói

Az idős asszony látásproblémákkal került kórházba. 8 nappal később veseelégtelenségben halt meg.

Bár a szomorú eset még tavaly ősszel történt, Edna Thompson családja csak a napokban határozott úgy, hogy nyilvánosságra hozza azt, ami szerettükkel történt. Azt szeretnék, ha a történetük hatására változna a rendszer, és hogy ennek hatására többet senkivel se fordulhasson elő az, ami szeretett családtagjuk halálát okozta.
A Mirror című brit bulvárlap tudni véli, hogy a 85 éves Edna Thompson tavaly látásproblémák miatt került kórházba. Az idős asszony akkor már hosszú évek óta szklerózis multiplexben szenvedett, a romló egészségi állapota miatt pedig állandó felügyeletre szorult. Családja egy ápolónőt fogadott mellé, aki túl azon, hogy intézte a ház körüli teendőket, figyelt az idős asszony egészségére is.

Mikor Edna arra kezdett panaszkodni, hogy egyre rosszabbul lát, az ápoló értesítette családját, akik kórházba vitték. Miután kiderült, hogy Edna tüneteit zöld hályog okozza, az orvosok megkezdték idős betegük gyógykezelését. Edna gyógyszert kapott, aminek mellékhatása között szerepelt, hogy kiszáradást okozhat, amennyiben a beteg nem kap megfelelő mennyiségű vizet. És Edna nem kapott. Mint kiderült, a kórházi ápoló – tartva attól, hogy az idős nő bepisil – nem adott neki több folyadékot.

“Nem akarta többször cserélni az ágyneműjét, mint amennyiszer amúgy is muszáj”

-mondta az egykori könyvtáros legidősebb gyermeke, majd hozzátette, ha tudta volna, hogy első kórházi látogatása az utolsó is egyben, amikor édesanyja még magánál van, elmondta volna neki, mennyire szereti. Hozzátette, sokáig az orvosok sem tudták megmagyarázni, miért romlik édesanyja állapota. Mikorra kiderült, hogy kiszáradt, már késő volt: az idős asszony veseelégtelenség következtében meghalt. Mindössze 8 nappal azután, hogy bekerült a kórházba. Az osztály vezetője nem sokkal később levélben kérte a család elnézését a hibáért, emellett ígéretet tett arra is, hogy változtatni fognak az ellátás szabályain, hogy többet ilyesmi ne fordulhasson elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik