Élet-Stílus

Kövérnek csúfolták az iskolában, két napig nem evett a 11 éves kislány

A kislány táplálkozási szakértő édesanyja nekiment az iskola vezetőségének. Szerinte ilyesminek nem szabadna előfordulnia.

„Fel se fogják, milyen kárt okoznak a gyerekeknek ezekkel az ártatlannak tűnő megjegyzésekkel”

– fakadt ki a 11 éves Olivia Lindsay édesanyja, Amelya. A 35 éves egyedülálló anya, aki személyi edzőként és táplálkozási szakértőként dolgozik, azt mondja, az eset után elő kellett ásnia az egyetemi tankönyveit, hogy bebizonyítsa lányának, hogy a súlya, ezzel együtt pedig a testtömegindexe tökéletesen normális.

A brit édesanya a Daily Mail brit bulvárlap cikke szerint azért akadt ki Olivia általános iskolájának vezetőire, mert az intézményben megtartott kötelező egészségügyi vizsgálaton lányával közölték, hogy „kövér”, mivel a testtömegindexe meghaladja az átlagot. A kislányt, aki 157 centis magasságával egyike az osztály legmagasabb tanulóinak, sokkolta a megjegyzés: annyira, hogy két teljes napig nem volt hajlandó enni.

Anyja szerint Olivia azért csinálta ezt, hogy „fogyhasson”. Hiába győzködte ennek ellenkezőjéről.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Végül elő kellett vennem az egyetemi jegyzeteimet, hogy meggyőzzem őt arról, hogy egészséges. Hihetetlen, hogy az iskolába képesek szegény gyerekeket ekkora felesleges stressznek kitenni”

– mondta a nő, majd hozzátette, táplálkozási szakértőként kínosan ügyel arra, hogy gyermeke mindig egészséges, friss ételeket egyen. A vizsgálatot egyébként a National Child Measurement Program keretében végezték, aminek célja, hogy már időben – az általános iskolában – kiszűrje a hízásra hajlamos, túlsúlyos gyerekeket, hogy a szülővel egyeztetve megtehessék a szükséges lépéseket az elhízás megelőzéséért.

A program szóvivője Amelya Lindsay kirohanására védekezésképp elmondta, az eredményeket nem a gyerek előtt közölték, hanem lezárt borítékban küldték haza a szülőknek. Hozzátette, ezzel a módszerrel a szülőkre bízták, hogy ők hogyan kommunikálják gyermekük felé az eredményt.

„Ha a mérések nem a várt eredményt hozták, a program keretében lehetőség van időpontot egyeztetni a háziorvossal, hogy közösen megtegyék a megfelelő lépéseket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik