Élet-Stílus

Négy napig volt egy nyilvános vécé foglya egy nyugdíjas nő

Kötögetéssel múlatta az időt egy 82 éves brit nő, aki négy napig volt bezárva egy nyilvános vécébe az angliai Felixstowe városában. A Suffolk Gazette beszámolója szerint Gladys Phillips éppen vásárolgatott, amikor a természet hívó szavát követve bement a nemrég felállított illemhelyre, ami annyira új volt, hogy hivatalosan még meg sem nyitották.

A cikkben csúcstechnológiásként jellemzett vécé ajtaja azonban bezáródott, miután a nyugdíjas nő nagy erőfeszítések után bejutott, és utána nem lehetett belülről kinyitni. „Először nem is aggódtam, csak örültem, hogy eljutottam a vécére” – mondta el a nő a lapnak. Phillips hozzátette: hiába dörömbölt az ajtón és a falakon, senki sem hallotta meg segélykérését.

Miután rájött, hogy nem tud mást tenni, csak várakozni a mentésre, leült a vécére, és elkezdett kötni. „Szerencsére épp előtte voltam vásárolni, és vettem egy új gombolyag rózsaszín fonalat, így elkezdtem sálat kötni, amit most az egyik szerencsés unokám kap meg karácsonyra” – mondta el a nő.

Phillips elmondása szerint az új vécé „nagyon tiszta és kényelmes” volt, és még aludni is tudott a nagykabátjára feküdve. „Kellemes és meleg volt, ha pedig fáztam, beültem a kézszárító alá” – árulta el a nő, akit végül az illemhely festésére érkezett munkások szabadítottak ki. „Nagy megkönnyebbülés volt, amikor a kedves munkás kinyitotta az ajtót. Jó nagy meglepetés érte, az biztos” – tette hozzá.

A beszámoló szerint lányának fogalma sem volt arról, hogy a nő – akinek nincsen se mobila, se vezetékes telefonja – négy napra eltűnt. Most nagyon rá akarják venni az idős hölgyet arra, hogy vezessen be egyet a házába, és vegyen egy mobiltelefont is. „Lehet, hogy haladnom kellene a korral” – mondta Phillips.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik