Élet-Stílus

Végre kiderült, lehet-e fingással fogyni

Avagy járjunk továbbra is konditerembe, vagy egy kis adag babfőzelékkel minden megoldható?

Újra elkezdett terjedni egy 2012-es Facebook-bejegyzés. A post egy „Tudta-e ön” típusú tényekkel operáló oldaltól származik, és azt az érdekességet tartalmazza, hogy a pukizás fogyaszt.

Konkrétan az az adat szerepel a bejegyzésben, hogy minden egyes durrantással 67 kalóriát égetünk. A statisztika olyannyira népszerű lett, hogy a Google-keresés is kiadja a legnépszerűbb találatok között.

Azóta kiderült, hogy az oldal többi „ténye” is erősen problematikus, és – egy hasonló legendák igazságtartamát kutató pletykavadász jóvoltából – sajnos azt is megtudhattuk, hogy akármennyire is szeretnénk, sajnos

nem tudjuk soványra fingani magunkat.

Már eleve fura a kiindulópont, hiszen az egységes 67 kalória azt jelentené, hogy minden puki egyforma. A másik gond, hogy ha ez igaz lenne, akkor napi 20 rottyantással a napi étkezésünkkel bevitt kalória felét kilőnénk. Túl szép volt ez ahhoz, hogy igaz legyen.

Sajnos a valóság az, hogy az ily módon leadott kalóriák száma: NULLA. Az izmaink ugyanis nem mozognak. Talán ha nagyon erőlködnénk, megfeszítve próbálkoznánk, akkor valamennyi kalóriától megszabadulhatnánk, de tudjuk, hová vezet ez esetben az erőlködés.

Egy másik statisztika szerint az emberek átlag napi 14 alkalommal finganak – persze a fentiek után mi ki merne hinni az efféle „érdekes adatoknak”?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik