Élet-Stílus

A súlyemelés mentette meg a 38 kilós nő életét

A 23 éves nő egy rosszul sikerült fogyókúra után kezdett rohamosan fogyni.

„A legmegdöbbentőbb, hogy észre sem vettem, hogy a súlyom megszállottja lettem. Egy szempillantás alatt csúszott ki a kezemből az irányítás. Mire észbe kaptam alig 38 kilót nyomtam, és olyan gyenge és erőtlen, hogy sokszor már az ágyból kikelés is komoly kihívást jelentett”

-vallja a 23 éves Linn Strömberg, majd hozzáteszi, élete legnehezebb időszaka 2011-ben, egy rosszul sikerült fogyókúrával kezdődött. Linn onnantól kezdve hónapokig legfeljebb 400 kalóriát volt hajlandó megenni, a megfelelő adagokat pedig patikamérlegen porciózta ki magának.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Borzasztó stresszes volt. Állandóan azon izgultam, hogy túl sokat eszem, hogy azonnal meglátszik majd rajtam”

-mondja a fiatal nő, aki azután kapott észbe, hogy az orvosok közölték vele, ha ilyen ütemben fogy tovább, le fog állni a szíve.

„A diagnózis persze megijesztett, de a teljes életmódváltáshoz kellett a családom és a legjobb barátaim, akik egyik este odaálltak elém, és közölték velem, aggódnak az egészségemért.”

Linn ezután eldobta a mérleget, és úgy döntött, a kalóriák számolgatása helyett inkább egészségesen eszik és rendszeresen edz majd.

„Mindig olyan ember voltam, aki ha elkezdett valamit, azt szívvel-lélekkel csinálta. Az edzéssel is így volt. Mikor elhatároztam, hogy rendszeresen fogok járni, megteremtettem ennek a feltételeit és öt-hatszor mentem hetente.”

A fiatal nő azóta teljesen megváltozott: közel 20 kilót hízott, sokat izmosodott és ami a legfontosabb, teljesen egészséges. Környezete szerint a változás nemcsak a külsején, de a kisugárzásán is látszik.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Sokkal magabiztosabb és határozottabb, mióta legyőzte az anorexiát. Igazi bombanő lett”

-nyilatkozta a lány egyik barátja.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik